"Vreți să vină rușii să vă taie copiii?" Chirieac, reacţie la mesajul consilierului lui Zelenski pentru români: Plătim acest preț și trebuie să mergem până la capăt
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Cum se va termina războiul din Ucraina? Când? Cu ce preţ? Sunt copiii noştri în pericol?

Mykhailo Podolyak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a vorbit, într-un interviu recent, despre argumentele pentru care europenii și, implicit românii, ar trebui să ajute în continuare Ucraina în războiul cu Rusia. A avut și un mesaj tranșant pentru românii care se opun susținerii Ucrainei. ”Noi încercăm să explicăm natura acestui conflict, a acestui război. Vreau să transmit celor 25% din populaţia din România (n.r.- care dezaprobă ajutorarea Ucrainei): voi sunteţi de acord ca ruşii să vină la voi şi să taie copiii voştri? Dacă nu sunteţi de acord să ajutaţi acum Ucraina şi nu vă pare rău de tot ce ar putea să se întâmple dacă Rusia nu va fi oprită, ruşii vor intra în Moldova şi pe urmă vor intra şi în România şi este posibil ca Rusia să domine în întreaga Europă”, a transmis Podolyak. Acesta a subliniat că Rusia a transmis foarte clar că nu va respecta dreptul internațional și va investi foarte mulți bani, inclusiv pentru asasinate politice, corupție, deturnarea ordinii publice din aceste țări și în partidele radicale, pentru a provoca haos în interiorul lor.

Analistul politic Bogdan Chirieac a venit, în direct la România TV, cu mai multe observaţii legate de situaţia actuală din Ucraina:

"Cinstind vorbind, în Ucraina nu au tăiat copii, au omorât copii! Au bombardat spitale, maternităţi, şcoli, blocuri de locuinţe unde erau şi copii... despre ce vorbim? Astea sunt reale! Masacre cum e cel de la Bucea care va fi investigat, la un moment dat, de Tribunalul Penal Internaţional... lucrurile astea s-au petrecut. Acum, oboseala asta vis-a-vis de războiul din Ucraina nu se manifestă doar în România, ci în toată lumea occidentală. Dar asta nu înseamnă că leadershipul lumii libere trebuie să se lase impresionat. 

Europa plăteşte! Plăteşte un preţ mare pentru acest război! Inflaţia, criza energetică, crizele care au decurs din criza energetică sunt, în primul rând, în Uniunea Europeană. Deci plătim acest preţ şi trebuie să mergem până la capăt. O înfrângere a Ucrainei este o înfrângere a lumii libere în acest moment. Acum, nu ştiu cum se poate termina războiul. Ucraina vrea să-şi elibereze ultimul centimetru pătrat de teritoriu... Dacă stăm să analizăm, e greu de crezut că Rusia va ieşi din Crimeea cu zâmbetul pe buze, indiferent dacă e Putin sau nu la Kremlin sau altcineva... că n-o să fie Obama la Kremlin! Că atunci s-ar rezolva. Avem toate motivele să fim îngrijoraţi cum sunt şi dânşii, dar nu înseamnă că ajutorul nu trebuie să continue."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel