Vremea pe regiuni, pentru două săptămâni. Prognoza meteo până în 2 octombrie. Revin temperaturile de vară. Anunțul directorului ANM
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 20 sep 2022, 16:57
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
ANM a emis prognoza meteo pe regiuni pentru două săptămâni. 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis a emis prognoza meteo pe regiuni până în 2 octombrie 2022. Iată cum se anunță vremea: 

BANAT

Până spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză vremea va fi deosebit de rece, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa, în general, între 16 și 18 grade, iar a minimelor între 4 și 7 grade. În jurul datei de 25 septembrie, valorile termice vor crește cu aproximativ 5 grade, apoi nu vor mai avea variații semnificative.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 și 22 septembrie, precum și între 26 septembrie și 2 octombrie.

CRIŞANA

În intervalul 19 – 24 septembrie vremea va fi deosebit de rece, media maximelor termice fiind, în general, de 15...17 grade, iar a minimelor de 4...7 grade. La sfârșitul primei săptămâni și la începutul celei de a doua se va încălzi cu aproximativ 4 grade, apoi valorile termice nu se vor mai modifica semnificativ.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 și 23 septembrie, precum și între 26 septembrie și 2 octombrie.

TRANSILVANIA

Până în data de 24 septembrie media temperaturilor se va menține mult sub cea specifică perioadei și se va situa între 13 și 15 grade a maximelor și între 3 și 5 grade a minimelor. În următoarele patru zile maximele termice vor crește cu aproximativ 5 grade. Creșterea minimelor se va produce între 26 și 28 septembrie și va fi de 6 grade. În următorul interval regimul termic va fi relativ staționar.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 și 23 septembrie, precum și între 26 septembrie și 2 octombrie.

MARAMUREŞ

Până spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză vremea va fi deosebit de rece, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa între 13 și 16 grade, iar a minimelor între 4 și 6 grade. În jurul datei de 25 septembrie, valorile termice vor crește cu aproximativ 4 grade, apoi nu vor mai avea variații semnificative.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 și 22 septembrie, precum și între 26 septembrie și 2 octombrie.

MOLDOVA

Media temperaturilor va fi mult sub cea specifică perioadei, până în data de 24 septembrie, și se va situa, în general, între 13 și 17 grade a maximelor și între 5 și 8 grade a minimelor. Va urma o creștere a valorilor termice, la început a celor maxime, apoi și a celor minime, astfel că în jurul datei de 27 septembrie, media maximelor va atinge 21...22 de grade, iar a minimelor va fi de 10...11 grade. În zilele care vor urma, până la finalul intervalului de prognoză, nu vor mai fi variații termice semnificative.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 și 23 septembrie, precum și după data de 26 septembrie.

DOBROGEA

Până în data de 24 septembrie, media temperaturilor se va menține mult sub cea specifică perioadei și se va situa între 13 și 15 grade a maximelor și între 3 și 5 grade a minimelor. În următoarele patru zile, maximele termice vor crește cu aproximativ 5 grade. Creșterea minimelor se va produce între 26 și 28 septembrie și va fi de 6 grade. În următorul interval regimul termic va fi relativ staționar.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 și 23 septembrie, precum și între 26 septembrie și 2 octombrie.

MUNTENIA

În prima săptămână de prognoză, media maximelor termice va avea variații între 17 și 22 grade, iar a minimelor între 6 și 9 grade și vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod normal la această dată. În cea de-a doua săptămână, temperaturile vor fi mai ridicate, nu vor mai avea variații importante, media maximelor se va situa în jurul a 23...24 de grade, iar a minimelor va fi de 10...12 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 și 23 septembrie, precum și după data de 27 septembrie.

OLTENIA

Până în data de 24 septembrie, media temperaturilor se va menține sub cea specifică perioadei și se va situa între 16 și 21 grade a maximelor și între 6 și 8 grade a minimelor. În următoarele patru zile, maximele termice vor crește cu aproximativ 5 grade. Creșterea minimelor se va produce între 26 și 28 septembrie și va fi de 6 grade. În următorul interval regimul termic va fi relativ staționar.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 și 22 septembrie, precum și după data de 27 septembrie.

LA MUNTE

Vremea va fi mult mai rece decât în mod normal la această dată până în data de 24 septembrie; media maximelor termice va avea variații între 4 și 8 grade, iar a minimelor va coborî ușor sub pragul de îngheț. În următoarele două zile se va încălzi cu aproximativ 4...5 grade, apoi nu vor mai fi variații termice importante.

Temporar va ploua aproape zilnic, iar în prima săptămână, la altitudini în general de peste 1600 m, trecător, se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Din weekend, se încălzește

Elena Mateescu, director al ANM, a anunțat, la Antena 3, că valul de aer rece va mai fi prezent în țara noastră cel puțin până vineri. ”Din weekend, vorbim despre creșteri ale temperaturilor de la o zi la alta. Dacă sâmbătă e posibil să consemnăm valori de temperaturi apropiate de pragul unei zile de vară, 24 - 25 de grade Celsius, săptămâna va debuta cu temperaturi de peste 25 de grade Celsius și e posibil să ne apropiem de 29 - 30 de grade, mai ales în extremitatea sudică a țării, așa cum arată informațiile la acest moment.

Până atunci, însă, în următoarele zile, va fi o vreme deosebit de rece pentru partea de centru, vest, nord a țării, unde temperaturile maxime pe parcursul zilei nu vor depăși 15 - 16 grade, în timp ce-n sud, sus-est, vorbim de temperaturi până la 19 - 20 de grade. Nopțile vor fi reci, cu minime între 2 și 10 grade, cel mult. Sunt posibile valori sub 0 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei și, cu siguranță, în masivele montane, unde, la altitudini mai mari de 1500 de metri, pe creste, vorbim și de posibilitatea să mai consemnăm precipitații mixte, sub formă de lapoviță și ninsoare”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?