Vremea în weekend, pentru fiecare regiune a țării
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Vremea se menține caldă în weekend, în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi peste valorile medii pentru această perioadă, de până la 25 de grade. În anumite regiuni însă, norii vor acoperi cerul, existând condiții de averse, tunete, fulgere, grindină și vânt puternic.

Sâmbătă avem parte tot de vreme caldă, dar cu mulţi nori, averse, posibil tunete şi fulgere în jumătatea nordică a ţării, în zonele de deal şi de munte. Spre seară, instabilitatea atmosferică se va manifesta local şi în Muntenia şi în Dobrogea. Mai ales în Moldova şi la munte vor fi condiţii de grindină, iar vântul va fi activ în majoritatea regiunilor. Regimul termic rămâne peste mediile climatologice, cu valori maxime cuprinse între 15 şi 25 de grade, cu valori ceva mai scăzute doar în Delta Dunării.

În Bucureşti urmează o zi cu vreme plăcută, cu destul soare, dar spre seară apar norii şi sunt posibile averse trecătoare şi descărcări electrice. La amiază aşteptăm o maximă generoasă de 22-23 de grade. La munte, weekend-ul va fi cald, dar cu nori consistenți, averse, tunete, fulgere şi din când în când rafale de vânt. Nu este exclus să cadă grindină, iar izolat cantităţile de apă pot depăşi 15-20 litri/mp. Mâine, vremea se mai răceşte, iar ploile se transformă la altitudini de peste 1.800 m în lapoviţă şi ninsoare. Maximele aşteptate astăzi ajung la 6 grade la Vârful Ceahlău-Toaca, 10..11 grade la Semenic şi Sinaia şi 13..14 la Predeal, Păltiniş şi Stâna de Vale. În regiunile intracarpatice, norii acoperă cerul şi vor fi averse cu tunete şi fulgere, dar trecător se va arăta şi soarele în Banat şi în sudul Transilvaniei. Vântul va fi mai insistent în timpul averselor, dar temperaturile vor avea valori peste mediile climatologice, în jur de 17-18 grade, uşor mai scăzute în estul Transilvaniei, 15 grade la Miercurea Ciuc, dar şi mai ridicate, 19 grade la Timişoara. În sudul ţării, vremea va fi mai plăcută, cu mai mult soare. Norii acoperă din când în când cerul, însă ploile de vară se vor limita la zonele de deal şi doar izolat spre seară şi în celelalte zone din Oltenia şi Muntenia. Temperaturile ating valori de 21-22 de grade şi ajung chiar la 24-25 de grade în sudul Munteniei. În Dobrogea va fi o vreme schimbătoare, şi cu soare, şi cu nori şi ploi răzleţe prin nordul regiunii. Maximele prognozate ajung la 16 grade la Constanţa şi 18 grade la Tulcea. În Moldova, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, cu averse şi descărcări electrice în cea mai mare parte a regiunii. Temperaturile maxime cresc de la 18-19 grade la Suceava, Botoşani şi Piatra Neamţ până la 22 de grade la Focşani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel