Urmărește emisiunea live
Vremea în weekend, 27 - 28 august 2022. A fost emis Cod Galben pentru mare parte din țară. Când se strică vremea
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Meteorologii au emis Cod Galben de căldură pentru weekend.

Cod Galben de căldură. Maxime de până la 36 de grade

Astăzi, dar și sâmbătă și duminică, pentru mare parte din țară, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis Cod Galben de val de căldură. 

”Vineri, sâmbătă și duminică (26, 27, 28 august) valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării. Pe arii restrânse în zonele de câmpie va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade” a anunțat ANM. 

”Luni și marți (29 și 30 august) valul de căldură se va restrânge spre regiunile estice și sud-estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul țării” au mai precizat meteorologii. 

Vezi în Galeria Foto zonele vizate

Prognoza specială pentru București

Pentru intervalul 26 august, ora 10:00 - 28 august, ora 21:00, a fost emisă o prognoză specială pentru București. 

”Valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 33...35 de grade, iar cele minime de 17...20 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat” anunță ANM.

Prognoza meteo pe o lună

ANM a emis și prognoza meteo pe o lună. Iată ce anunță meteorologii: 

Vremea 29 august - 5 septembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

Vremea 5 - 12 septembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile nord- vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Vremea 12 - 19 septembrie

Temperaturile medii se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.

Regimul pluviometric va avea o tendință excedentară în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 19 - 26 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale.

Un fenomen meteorologic bizar a creat panică în România

Un fenomen natural rar întâlnit a fost descoperit în România și va cuprinde toată țara. Mai exact, un nor de praf și umezeală a stârnit nedumerire printre locuitorii din județele din estul țării: Iași, Bacău și Vaslui. La Botoșani, oamenii s-au speriat și au sunat la 112 ca să reclame o posibilă poluare. 

Comisarii de mediu au verificat situația şi au spus că este vorba despre un fenomen natural rar întâlnit. Concret, potrivit specialiștilor, pe fond de umezeală și praf, la altitudine joasă, s-a format un nor de ceață densă.

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel