Data actualizării:
Data publicării:

Vremea în perioada următoare. Oana Păduraru (ANM), prognoza meteo pentru toată țara / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Vremea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Meteorologul Oana Păduraru a spus cum va fi vremea în zilele următoare.

Meteorologul ANM Oana Păduraru a fost invitată la interviurile DC News, unde a vorbit despre cum va fi vremea în perioada următoare:

„A fost o vreme foarte caldă pe tot parcursul lunii septembrie, iar valori de 35 de grade Celsius au fost până spre mijlocul lunii septembrie, ceea ce ar putea să încadreze această lună în topul celor mai calde luni septembrie din ultimii ani.

În continuare, până la finalul acestei săptămâni ne așteptăm la temperaturi foarte ridicate, iar în sudul țării au fost 30-31 de grade Celsius și estimăm că le vom atinge și în zilele următoare.

De asemenea, abatere pozitivă foarte mare față de ceea ce ar trebui să înregistrăm în mod obișnuit în această perioadă va fi și în regiunile intracarpatice. În zona Maramureșului au fost abateri de 7-9 grade față de norme. Au fost înregistrate temperaturi de peste 25 de grade Celsius.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Când vin ninsorile, inclusiv în București / Oana Păduraru (ANM) a spus până când ne mai putem bucura de toamnă / video

În ceea ce privește minimele, mai ales că ziua a scăzut, chiar și nopțile următoare temperaturile rămân specifice mijlocului verii, pentru că rămân cuprinse între 7 și 17 grade Celsius, valori chiar mai ridicate în zona litoralului, unde așteptăm 20-21 grade Celsius în timpul nopții. Dacă ne gândim la ceea ce spunem pe timpul verii, când avem minime de peste 20 de grade vorbim de nopți tropicale. Nu este chiar cazul unei nopți tropicale, dar oricum se mențin temperaturi ridicate.

În depresiuni, însă, se simte că este toamnă, pentru că noaptea mercurul din termometre coboară spre 1-2 grade. Totuși, din punct de vedere al ploilor, până la finalul acestei săptămâni nu ne bucurăm de ploaie. Cerul va fi senin deasupra întregii țări, cu probabilitate de ploi de scurtă durată în Maramureș, nordul Transilvaniei, dar și în Crișana și Moldova. În schimb, ploile vor fi slabe cantitativ, insuficiente pentru deficitul de apă din sol din zona țării noastre“, a spus la DC News, Oana Păduraru.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Am putea avea din nou o iarnă adevărată? Meteorologul Oana Păduraru, ultimele informaţii de la ANM despre evoluţia vremii

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel