Data actualizării:
Data publicării:

Vremea: Final de săptămână cu temperaturi ridicate, peste media multianuală

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Vremea
WhatsApp
FOTO: Freepik @bearfotos
FOTO: Freepik @bearfotos
Temperaturile estimate pentru zilele următoare vor ajunge chiar și la 27 de grade Celsius. În această dimineață, cod galben de ceață în două județe.

Ne aflăm aproape de finalul celei de a doua luni de toamnă, iar temperaturile sunt neobișnuit de mari pentru această perioadă calendaristică. 

”Tendința este ca valorile termice să mai scadă, ușor și treptat, dar chiar și așa, acestea vor rămâne în continuare peste mediile multianuale și cel puțin în prima parte a săptămânii rămânem cu o probabilitate destul de mică de ploaie.

Temperaturile estimate atât pentru ziua de astăzi, cât și pentru zilele următoare vor fi cuprinse în general între 17 și 27 de grade Celsius, posibil cu valori chiar mai ridicate în Lunca Dunării. 

Astăzi, vor fi destul de multe ploi, în regiunile intracarpatice, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, dar și în nordul Moldovei, precum și în zonele montane”, a declarat meteorologul Oana Păduraru la Realitatea Plus.

Cod galben de ceață

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineață, o atenționare de cod galben de ceață pentru județele Covasna și Brașov.

Potrivit ANM, până la ora 10:00, în județul Covasna (Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Zagon, Zăbala, Ozun, Sânzieni, Ghelința, Cernat, Brețcu, Turia, Barcani, Ojdula, Catalina, Boroșneu Mare, Bodoc, Ghidfalău, Reci, Lemnia, Valea Crișului, Ilieni, Poian, Chichiș, Brateș, Mereni, Moacșa, Estelnic, Dalnic) și județul Braşov (Făgăraș, Șinca, Recea, Mândra, Voila, Șercaia, Hârseni, Viștea, Părău, Lisa, Beclean, Sâmbăta de Sus, Drăguș) se vor semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate, mai precizează ANM.

Citește și: Prognoza meteo. ”Vorbim de o toamnă foarte caldă”. Elena Mateescu (ANM) anunță unde se răcește

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel