Vremea extremă a produs pagube în localități din județul Alba
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: ISU Alba
Foto: ISU Alba
Autoritățile din Alba au intervenit după ce vremea rea a produs pagube în mai multe localități. 

Un copac a căzut peste o casă, iar acoperişul unui bloc a fost deteriorat de o vijelie, sâmbătă seara, în Alba Iulia, pompierii militari fiind solicitaţi să intervină, de asemenea, în urma efectelor produse de fenomenele meteo vizate de Codul portocaliu de vreme severă şi în alte localităţi din Alba, scrie Agerpres. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Radu Botezan, pompierii militari au fost solicitaţi, prin apel 112, să acţioneze pentru îndepărtarea unor elemente desprinse de pe acoperişul unui bloc din cartierul Ampoi 3. S-a acţionat cu o autoscară mecanică de 42 de metri. O altă intervenţie a fost pentru îndepărtarea unui copac căzut peste acoperişul unei case în cartierul Bărăbanţ. De asemenea, s-a acţionat pentru îndepărtarea tencuielii desprinse de pe un bloc pe Bulevardul Horea.

Subsoluri inundate 



În municipiul Sebeş s-a intervenit pentru degajarea apei din subsolurile unor locuinţe, iar în Bucerdea Grânoasă, pentru decolmatarea unei străzi.

Judeţul Alba se află până duminică, ora 2,00, sub Cod portocaliu de vreme severă - averse torenţiale, grindină, vijelii, intensificări de vânt, descărcări electrice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel