Vremea afectează culturile. 500 ha de teren agricol, afectate în Caraş-Severin
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Peste 500 de hectare de teren agricol au fost afectate de fenomenele meteorologice din ultima lună, la nivelul judeţului Caraş-Severin, cele mai afectate fiind culturile de soia şi de porumb.

"În ceea ce priveşte suprafeţele de culturi agricole afectate de intemperii, de fenomenele meteo extreme înregistrate în ultima perioadă, la nivelul judeţului Caraş-Severin, din datele preliminare pe care le avem centralizate la această dată, sunt 567 hectare de culturi agricole afectate, cu o valoare estimată a pagubelor de peste 200 mii lei. E vorba de cultura porumbului, unde au fost afectate mai bine de 225 mii de hectare, apoi floarea soarelui, unde sunt afectate aproximativ 50 hectare, cultura de soia, cu 271 hectare. Mai sunt 20 hectare de cartofi afectate, dar şi păşuni şi fâneţe", a declarat vineri, pentru AGERPRES, consilierul Liviu Munteanu, din partea Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Caraş-Severin.

Deocamdată, echipe mixte de evaluare a pagubelor se află pe teren şi urmează, dacă mai este cazul, să fie raportate şi altele. Specialiştii DAJ din Caraş-Severin îi îndeamnă pe agricultori ca atunci când fac investiţii în acest domeniu să îşi asigure culturile împotriva calamităţilor naturale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel