Vreme severă în România. Au fost afectate 22 de localități din Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Prahova și Vâlcea
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
În ultimele 24 de ore, vântul și ploile însemnate cantitativ au produs efecte la nivelul a 22 de localități din județele Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Prahova și Vâlcea.

În toate zonele afectate de vremea rea, pompierii au acționat pentru degajarea mai multor copaci căzuți pe carosabil și calea ferată, evacuarea apei din 10 case, 29 curți, precum și din 14 beciuri.

Monitorizarea permanentă a situației din teren și măsurile întreprinse pentru gestionarea promptă a solicitărilor primite din partea cetățenilor au făcut ca evenimentele să nu se soldeze cu victime.

Populația, avertizată prin RO-ALERT

Pentru protectia cetățenilor, în județele care s-au aflat sub incidența avertizărilor imediate de vreme severă (Argeș, Gorj, Hunedoara, Mehedinți și Vâlcea), au fost emise 5 mesaje de avertizare pentru populație prin sistemul RO-ALERT.

Trafic afectat 

Totodată, circulația rutieră a fost temporar îngreunată din cauza copacilor doborâți de vânt și a apei acumulată pe carosabil pe 3 drumuri naționale (DN 1/PH, DN 66/HD și DN 67/MH), iar traficul feroviar este în continuare blocat din cauza copacilor căzuți pe linia de contact (secția de cale ferată 201 Vâlcea - Sibiu), unde locomotiva și un vagon al trenului de persoane R2069 au deraiat între localitățile Călimănești și Brezoi. Din fericire, aceste incidente nu au pus în pericol viața pasagerilor.

La acest moment, pompierii intervin pentru evacuarea apei din gospodării (județul Mehedinți), salvarea a 150 ovine surprinse de apă (județul Gorj) și pentru degajarea copacilor căzuți pe calea ferată (județul Vâlcea).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel