Vreme caldă, dar instabilă, cu averse şi condiţii de grindină
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Miercuri, vremea  se va menţine caldă în aproape toată ţara, în special în regiunile sudice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări accentuate şi local averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Astfel de fenomene se vor semnala la început în vestul şi în nordul ţării, mai ales în zonele montane, iar în a doua parte a zilei şi în orele serii şi în restul teritoriului.

Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 25...30 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 şi 27 de grade, mai ridicate -până în jur de 30 de grade- în Muntenia, vestul Dobrogei şi sudul Moldovei, iar cele minime între 7 şi 17 grade.

Vremea se va menţine caldă şi în Bucureşti, cu o maximă termică de 29...30 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate în partea a doua a zilei şi la începutul nopţii, când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 13...15 grade.

Pentru joi, vremea se va menţine  frumoasă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile sud-vestice şi la munte, unde pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 27 de grade, iar cele minime între 6 şi 16 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel