Vrei să trăieşti mult? Mănâncă nuci! STUDIU
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Câţiva mieji de nucă pot înlocui cu succes o masă / Foto: Pixabay
Câţiva mieji de nucă pot înlocui cu succes o masă / Foto: Pixabay
Un studiu recent realizat de cercetătorii de la Harvard demonstrează că nucile nu doar că ne pot prelungi viaţa, dar ne ajută şi să o trăim sănătos. Oamenii de ştiinţă au descoperit o legătură între consumul zilnic de nuci şi longevitate.

În cadrul studiului s-a descoperit că dacă mănânci nuci cât de des posibil este îmbunătăţită longevitatea, atât în cazul femeilor cât şi al bărbaţilor. Cercetătorii au descoperit că cinci porţii de aproximativ 30 de grame de nuci pe săptămână au fost asociate cu un risc cu 14% mai mic de deces şi o creştere a speranţei de viaţă cu 1,3 ani, comparativ cu participanţii la studiu care nu au consumat nuci. Mai mult, s-a descoperit că în cazul participanţilor care aveau o dietă nesănătoasă, o porţie de o jumătate de cană cu nuci pe zi a dus la o scădere cu 12% a riscului de deces, mai exact o reducere cu 26% a riscului de a dezvolta boli cardiovasculare. 

De ce ar trebui să mănânci nuci zilnic. Ce spune dr. farmacist Ovidiu Bojor 

Nucile au un profil nutrițional unic. Conțin proteine de calitate, grăsimi sănătoase, fibre, antioxidanți și multe vitamine și minerale. ”Nucile au o valoare biologică foarte ridicată. De aceea, sunt recomandate în alimentaţia celor slăbiţi, a convalescenţilor, dar şi a omului sănătos”, spune dr. farmacist Ovidiu Bojor. ”Cercetări recente asupra uleiului de nucă indică rolul acestuia în prevenirea aterosclerozei. Prin conţinutul în vitamina C, nucile sunt antiscorbutice. Sunt de ajutor și în afecţiunile renale. Miezul nucilor asociat în părţi egale cu miere este un aliment energetic aproape complet”, spune Ovidiu Bojor.

Ce cantitate de nuci ar trebui să consumi zilnic

Ar fi bine să consumi câteva zeci de grame de nuci pe zi, echivalentul a 7 mieji de nucă pentru a te bucura de beneficiile lor pentru sănătate. Totuși, nu trebuie să le consumi în exces. Această cantitate recomandată este pentru adulții care nu au alergie la nuci sau alte probleme de sănătate pentru care medicul le-a recomandat să nu consume nuci. Dincolo de restricţii şi precauţii, nucile mențin sănătatea și buna funcționare a creierului, previn cancerul, susțin sănătatea inimii, reglează nivelul de insulină din corp, ajută în cure de slăbire şi mențin oasele sănătoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel