Vrei să-ți pui aparat dentar, dar nu îți place cum îmi stă? Alege aparatul pe care nu se vede că îl porți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Dinți strâmbi
Dinți strâmbi
Vrei să-ți pui aparat dentar, dar nu îți place cum îmi stă? Atunci alege aparatul pe care nu se vede că îl porți.

Dacă vă doriți un aparat invizibil, Invisalign este cea mai bună soluție pentru obținerea rezultatului dorit. Se realizează în SUA utilizând o tehnologie 3D computerizată pentru obținerea planului de tratament și a gutierelor. Este un aparat invizibil, confortabil, detașabil (se poate îndepărta în timpul meselor și în orice moment doriți), va permite igienă optimă și nu impune restricții alimentare, iar cel mai important este că vă oferă garanția rezultatului dorit ca urmare a preciziei tehnologiei computerizate.

Indiferent de tipul de aparat dentar, cu o igienă riguroasă îți poți menține sănătatea dinților și a gingiilor. În cazul aparatelor mobile sau a celui Invisalign, igienizarea se face normal. În situația în care aveți un aparat fix lingual sau clasic, pe exteriorul dinților, trebuie să alocați mai mult timp igienizării.

Este important, pe lângă periajul cu periuțe soft normale sau electrice cu capăt senzitiv, să utilizați periuțele interdentare și dușul bucal. Să întrebați medicul ortodont și acesta îți va spune cum trebuie să te igienizezi și cum poți folosi chiar și ață dentară.

Aparatul Invisalign este un aparat personalizat după forma și mărimea dinților tăi, pornind de la anomalia pe care o ai

Se poate utiliza aproape în toate cazurile, atât la adolescenți cât și la adulți.

Tratamentul ortodontic este eficient și la adult, la orice vârstă, obținând-se alinierea dinților și o mușcătura echilibrată. Frecvent la adult, scopul unui tratament ortodontic este să se așeze dinții corect înaintea unui tratament protetic, înainte de a realiza lucrări protetice sau să se creeze spațiu pentru implanturi.

Este important ca prima vizită la ortodont să se facă în jurul vârstei de 5-6 ani pentru a depista la timp problemelor care apar în dezvoltarea maxilarelor. Trebuie evaluat dacă copilul prezintă obiceiuri vicioase (suptul degetului, respirație orală, înghițirea cu limba între dinți-deglutiție infantilă). Dacă este necesar medicul ortodont vă va recomanda aplicarea la maxilar a unui dispozitiv fix pentru lărgirea acestuia, obținând astfel spațiu și creând premisele unei dezvoltări armonioase a maxilarelor.

Aparatul Invisalign Lite, ambele arcade, costă 13000 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel