Vrei să slăbești? Cel mai periculos lucru. Ai mare grijă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Dacă aveţi de gând să slăbiţi, gastroenterologul Andrei Haidar vine cu sfaturi importante. 

Orice dietă vine la pachet cu nişte riscuri pentru sănătate, atunci când ne propunem să slăbim un număr mare de kilograme, într-un timp cât mai scurt. Pentru a nu risca să ne trezim cu boli care ne pun sănătatea în pericol, medicii spun că e bine să slăbim doar câteva kilograme pe lună.  

„Cel mai periculos lucru este să te îngraşi, apoi să slăbeşti, iar să te îngraşi. Fluctuaţiile acestea sunt periculoase pentru sănătate, pentru că de fiecare dată, mai ales dacă slăbeşti brusc, poţi să faci pancreatită, pentru că se dislocă cantităţi uriaşe de grăsime. De asemenea, în cazul slăbirilor bruşte, poţi să faci pietre la fiere, la colecist sau steatoză hepatică, adică o încărcare grasă a ficatului. Deci nu e bine să slăbim brusc, trebuie maxim patru kilograme pe lună", a spus medicul Andrei Hadar, joi, la Antena 3.

Medicul spune că cel mai indicat ar fi să încercăm să ne menţinem la greutatea la care ne aflăm, chiar dacă oscilăm periodic cu câteva kilograme în plus. O prăjitură nu este o tragedie, dacă o mâncăm ocazional, însă trebuie să fim atenţi la greutate. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel