Data publicării:

Vrei să îți pui fațete dentare? Prețurile variază între 1600 și 2500 lei

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Fotografie creată de Matt Hardy, de la Pexels
Fotografie creată de Matt Hardy, de la Pexels
Vrei să îți pui fațete dentare? În rândurile de mai jos afli ce trebuie să știi despre procedură.

În cazul în care se dorește schimbarea culorii sau a formei dinților, soluția o reprezintă fațetele dentare. Fațetele dentare implică o intervenție estetică minimum invazivă, care rezolvă probleme dentare de la colorații ale dinților la o formă necorespunzătoare a dinților, spații interdentale sau înghesuiri.

Acest tip de tratament are rezultate extraordinare și de lungă durată, până la 15-20 de ani. Fațetele dentare reprezintă soluția cea mai conservatoare în corectarea diverselor probleme inestetice ale dintelui.

Dacă ne întrebăm despre fațete dentare preț în București veți găși o gama largă de prețuri care variază în funcție de tipul materialului ales sau de laboratorul cu care se colaborează.

Fațetele dentare sunt perfect compatibile cu smalțul dintelui natural și pot fi realizate din materiale precum ceramică, zirconiu sau compozit. În unele cazuri clinice, ele pot reprezenta o alternativă a tratamentelor ortodontice.

Fațetele dentare sunt cea mai recomandată intervenție estetică pentru pacienții care își doresc transformarea completă a zâmbetului. Sunt necesare pentru:

 

Rotații ușoare de poziție dentară;

Anomalii de formă sau volum dentar;

Anomalii de structură ale smalțului – modificări de formă a arcadelor dentare de gravitate ușoară spre medie;

Închiderea spațiilor interdentare de dimensiuni reduse – tremă sau diastemă;

Pete/colorații care rezistă la tratamente de albire;

Procedura se poate desfășura în două moduri: cu șlefuirea dinților sau fără șlefuirea acestora.

Pentru o procedura minim invazivă se recomandă alinierea dinților cu ajutorul aparatului ortodontic înainte de efectuarea preparațiilor pe suprafață dinților. Astfel grosimea fațetelor este de doar 0,3-0,5 mm, iar aspectul cel mai important este păstrarea preparațiilor în stratul de smalt, stratul protector al dintelui.

Avantajele fațetelor dentare sunt vaste:

 

îmbunătățirea esteticii dinților; nu necesită restaurarea tuturor dinților – sunt indicate chiar și în cazul unor modificări estetice minore, spre exemplu, pentru a corecta un singur dinte, fără că nimeni să observe diferența dintre dinții naturali și fațeta dentară. Fațetele dentare nu se colorează; Dinții naturali pot fi conservați – în anumite cazuri, fațetele dentare nu necesită preparația dinților, iar structura dentală naturală va fi, astfel, salvată.

Dacă va întrebați despre prețuri fațete dentare, prețurile variază în funcție de materialul și de tehnică utilizată. Fațete dentare au preț în București care variază între 1600 și 2500 lei. Numărul fațetelor dentare diferă în funcție de câți dinți sunt vizibili atunci când zâmbești. Dacă în funcție de modul de aplicare prețul variază destul de puțin, în funcție de materialul utilizat acesta variază destul de mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel