Vrancea: Primarul oraşului Mărăşeşti, Valerică Chitic, reţinut pentru 24 de ore
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Primarul oraşului Mărăşeşti, Valerică Chitic, a fost reţinut, marţi seara, pentru 24 de ore.

Primarul oraşului Mărăşeşti, Valerică Chitic, este vizat într-un dosar privind mai multe infracţiuni, între care folosirea funcţiei pentru favorizarea altor persoane, delapidare, fals intelectual, folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi grup infracţional organizat, conform reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. 

'Până la adoptarea unei hotărâri judecătoreşti definitive, persoana reţinută se bucură de prezumţia de nevinovăţie'

'În urma audierilor care au avut loc marţi, faţă de primarul oraşului Mărăşeşti, Valerică Chitic, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, începând cu ora 22,10. Acesta are calitatea de suspect într-un dosar privind mai multe infracţiuni, printre care folosirea funcţiei pentru favorizarea altor persoane, delapidare, fals intelectual, folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi grup infracţional organizat. Facem precizarea că, până la adoptarea unei hotărâri judecătoreşti definitive, persoana reţinută se bucură de prezumţia de nevinovăţie', a declarat, conform Agerpres, procurorul de caz, Nicolae Pîrcălăbescu.

Procurorii vrânceni au efectuat marți mai multe percheziţii la Mărăşeşti, atât la sediul primăriei din localitate, cât şi la persoane fizice şi la o societate...

Marţi, procurorii vrânceni au efectuat mai multe percheziţii la Mărăşeşti, atât la sediul primăriei din localitate, cât şi la persoane fizice şi la o societate care ar avea legătură cu dosarul în care este cercetat primarul. Mai multe persoane au fost aduse la audieri, dar primarul Valerică Chitic a fost singurul reţinut.

Sesizare din oficiu

Potrivit anchetatorilor, cercetările în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea au pornit de la o sesizare din oficiu. La percheziţii au fost ridicate mai multe documente, în urma analizei acestora urmând a se stabili prejudiciul în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel