Data publicării:

Vrancea: Activitatea ambulatoriului de la Spitalul Militar Focşani se mută într-un complex modular

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Cabinetele Spitalului Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Popescu" din Focşani care asigură servicii în regim ambulatoriu vor funcţiona într-un complex modular instalat în curtea unităţii medicale, după ce spitalul a intrat într-un amplu proces de consolidare, reabilitare şi modernizare în cadrul unui proiect de circa 10 milioane de euro.

"Am pus la dispoziţia constructorului un sector al clădirii spitalului, unde au început lucrările efective. Activitatea medicală se desfăşoară cu o uşoară dificultate, întrucât suprafaţa iniţială a spitalului s-a redus la jumătate. Pentru descongestionarea activităţii medicale, am achiziţionat un complex modular în care intenţionam să instalăm cabinete pentru vizite medicale în ambulatoriu. Până în prezent am achiziţionat 16 containere, care vor fi amenajate sub forma unui complex modulat P+1, iar până la finele anului vor fi livrate alte cinci containere, care se vor alătura acestui complex", a declarat directorul general al Spitalului Militar Focşani, colonelul Sorin Ivan.

Mutarea ambulatoriului medical în complexul modular va permite eliberarea spaţiului pentru continuarea lucrărilor în pavilionul central.

Spitalul Militar Focşani va derula, în următorii patru ani, cu sprijinul Ministrului Apărării Naţionale, un proiect de consolidare şi reabilitare a unităţii medicale, în valoare de 47.469.909,54 lei. Proiectul prevede reabilitarea blocului alimentar şi a spălătoriei, reabilitarea şi extinderea reţelelor de canalizare, de apă, termice şi electrice, asigurarea unei surse de apă independente, printr-un puţ forat şi un rezervor de 200 mc, refacerea trotuarelor, aleilor şi a asfaltului reţelei carosabile din incinta spitalului, precum şi construcţia unui ascensor extern.

Spitalul Militar Focşani a fost dat în funcţiune în actuala locaţie în anul 1982 iar aceasta este cea mai complexă investiţie de reabilitare a clădirii. În ultimii ani, unitatea medicală, care asigura în principal servicii personalului militar, şi-a deschis porţile şi pentru civili, astfel că numărul de pacienţi a crescut de la an la an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel