Voturi Virgil Popescu. Deputatul PSD Dumitru Coarnă a votat pentru moțiune
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 09 feb 2022, 13:22
WhatsApp
A fost respinsă, miercuri, 9 februarie, moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Deputatul PSD Dumitru Coarnă a spus că a votat pentru moțiune.

„La moțiune am votat pentru! Nu pot să accept ca un ministru de factura lui Virgil Popescu, care a scăzut în mod deliberat producția la gaze, energie, hidrocarburi, care a dus România în criză, să primească votul meu de încredere”, a spus Dumitru Coarnă.

„Acest ministru a demonstrat că este principalul autor al crizei energetice pe care o traversăm”, a mai declarat Dumitru Coarnă.

În favoarea moțiunii simple au votat 98 de deputați, 190 voturi au fost „contra”, iar doi deputați s-au abținut de la vot.

Moţiunea, iniţiată de către 51 de deputaţi USR şi depusă săptămâna trecută, arată, în cuprinsul său, „dezastrul” de la Energie, sub comanda lui Virgil Popescu. „Poate nu ştiaţi, dar domnul Popescu este cel mai longeviv ministru al Energiei. Deci a avut timp să ne arate ce poate şi să facă reforme. Dar să vedem ce a făcut Virgil Popescu la minister în ultimii ani. A continuat acelaşi dezastru şi aceleaşi combinaţii din ultimii 31 de ani: a promovat în funcţii cheie din companiile de stat în energie mulţi incompetenţi cu carnet de partid, a amânat să promoveze legislaţia pentru consumatorii vulnerabili odată cu liberalizarea pieţei, a lăsat pe ‘săptămâna viitoare’ decizii care ne-au crescut dependenţa de gazul rusesc şi ne-au făcut să importăm din ce în ce mai multă energie electrică. Mai mult, acest ministru liberal a preluat cu succes de la Liviu Dragnea un discurs anti-companii private. Doar contra unora, pentru că pe altele le-a promovat până şi în PNRR”, se preciza în moţiune.

Ministrul Energiei, punct de vedere în privinţa moţiunii simple depuse împotriva sa

„Ne aflăm în faţa unei isterii politice ipocrite. Exact genul de produs pe care doar USR îl poate genera, mimând doar grija faţă de situaţia românilor. (…) Compunerea de azi a USR dovedeşte că nu şi-au făcut temele. Da, traversăm o perioadă complicată generată de creşterea preţurilor la energie la nivel mondial, criza provocată de „prietenii” noştri de la răsărit. Este o situaţie pe care nimeni nu şi-ar fi dorit-o şi pentru care niciun stat nu a fost mai bine pregătit decât altul. Iar dacă USR era atât de competent, de prevăzător şi de bine pus la punct cu politicile publice, ce i-a oprit să ne arate propunerile lor în domeniul combaterii preţurilor ridicate în perioada ianuarie-septembrie 2021?”, a transmis Virgil Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?