Vot neașteptat pentru prezidențiale: Cine ocupă top trei! Dacă ar candida Ponta, ar da peste cap două partide. Ultimul sondaj
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Ultimul sondaj INSCOP arată un top trei total neașteptat pentru alegerile prezidențiale. 

Favoritul, de departe, în intenție de vot pentru alegerile prezidențiale, este Mircea Geoană, cu 24,6%. La  aproape 10 procente distanță, cu 15,1% se află Marcel Ciolacu. Iar locul al treilea este ocupat de Diana Șoșoacă, cu 14,8%. Câte 10% au Nicolae Ciucă, Victor Ponta, George Simion, urmați de categoria 4% - Cătălin Drulă și Dacian Cioloș. 

Sondajul a fost realizat la comanda news.ro în perioada 16 – 24 ianuarie 2024. 

Remus Stefureac, director INSCOP Research, a comentat rezultatul: ”Intenția de vot la alegerile prezidențiale pentru varianta de candidați testată în septembrie și noiembrie 2023 și repetată în ianuarie 2024 rămâne relativ constantă, schimbările fiind neglijabile. Pe de altă parte, introducerea unui nou candidat în listă și anume Victor Ponta (Pro România), modifică cifrele. Fostul premier, care păstrează un nivel ridicat de notorietate, pare a lua cele mai multe voturi de la candidații PSD, Marcel Ciolacu și AUR, George Simon. De asemenea, pierde două puncte și Mircea Geoană, ceilalți candidați înregistrând schimbări minime în intenția de vot. Alegerile prezidențiale vor fi principala competiție care va influența anul electoral 2024, motiv pentru care desemnarea candidaților ar putea juca un rol esențial în calibrarea performanței partidelor la alegerile europarlamentare, locale și parlamentare.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel