Vot moțiune de cenzură! Cîțu recunoaște că are o ”strategie de RĂZBOI”. Cu cine negociază
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vot moțiune de cenzură! Cîțu ține SECRETĂ ”strategia de război”. Explicații ACUM / Foto: Facebook Florin Cîțu
Vot moțiune de cenzură! Cîțu ține SECRETĂ ”strategia de război”. Explicații ACUM / Foto: Facebook Florin Cîțu
Florin Cîțu a declarat că ține secretă   ”strategia de război” înainte de votul pentru moțiunea de cenzură. 

Florin Cîțu a fost întrebat în cadrul unei conferințe de presă cu cine va negocia pentru a susține o majoritate pentru acest Guvern în Parlament, la moțiunea de cenzură: cu AUR, PSD sau cu USR. Premierul a spus, zâmbind, că ține secretă ”strategia de război”.

"Dumneavoastră mă întrebați pe mine care e strategia mea de a câștiga un război. Nu pot să îmi dezvălui strategia, dar vă spun că vom face tot ce este necesar pentru a continua această guvernare. Tocmai v-am arătat că avem nevoie de un Guvern cu drepturi depline, multe lucruri avem de făcut în perioada următoare. Nu ne permitem nici măcar o zi fără Guvern pentru că trebuie să aprobăm pe de o parte șirul de ordonanțe și de hotărâri  de guvern care vin împreună cu PNRR-ul, pe de altă parte, eu sper până vineri să aprobăm o ordonanță de urgență prin care acordăm o compensare pentru facturile la energie și la gaze. Nu avem timp până marți să facem schema pentru companiile mici și mijlocii, ceea ce iarăși va fi o problemă în perioada următoare, deci, din punctul nostru de vedere, este iresponsabil ce se întâmplă în Parlamentul României astăzi.

Florin Cîțu: Nu pot să îmi dezvălui armele înainte

Aș putea spune că cei care vor să dea jos Guvernul aruncă țara în haos și condamnă românii la o perioadă dificilă, atât pe cei care, din păcate, vor fi în spitale, dar și pe cei care vor suferi de pe urma prețurilor. Eu cred că există și parlamentari responsabili în Parlamentul României și cu aceia vom discuta, parlamentari care pun mai presus de interesul personal, de interesele de partid, interesele românilor. Cu aceia vom discuta, dar nu îmi cereți să vă spun cine sunt aceia pentru că nu pot să îmi dezvălui armele înainte.", a răspuns Florin Cîțu.

Reamintim că PSD a decis să îşi depună propria moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, indiferent de decizia Curtii Constituţionale pe moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR. Ulterior, CCR  a venit cu decizia în care spune că moţiunea de cenzură trebuie dezbătută, chiar dacă a constatat şi un conflict juridic Parlament - Guvern privind modalitatea în care a fost comunicată. Așa se face că momentan sunt două moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, una depusă de USR PLUS și AUR și alta depusă de PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel