Urmărește emisiunea live
Vosganian: Povestea cu fecioarele remăritate nu e de bine pentru ARD
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Liberalul Varujan Vosganian comentează pe blogul personal mesajul de campanie al ARD, privind faptul că 75% din candidații lor sunt noi, apreciind că reprezentanții Alianței recunosc, astfel, că trei sferturi din cei care ne-au guvernat "atâta vreme" nu au fost buni. Precizând că, din păcate, nimeni nu ne scade din datoriile făcute de ei, Varujan constată că niciunul dintre liderii PDL nu a părăsit listele parlamentare și se întreabă însă "cât va înghiţi electoratul povestea asta cu fecioarele ARD, care sunt, deja, la a doua sau a treia căsătorie".

"Pe bannerele preopinenţilor mei de la ARD, în colegiul din Iaşi în care candidez, scrie, în dreptul fiecăruia, “candidat nou”. Acesta ar fi un avantaj, gândesc ei, care să îndemne pe alegători să-i voteze. Interesant e că ei nu sunt deloc noi în politică, ba dimpotrivă, activează de mulţi ani si au deţinut funcţii importante în structurile locale. Dar pentru Parlament sunt nou-nouţi. Şi, fireşte, în acest fel sugerează că se dezic de Guvernul pe care l-au susţinut. Am crezut că e o invenţie locală, dar, reîntorcându-mă pentru scurt timp în Bucureşti, am văzut în staţiile de autobuz un afiş de campanie în care apar, aplecaţi cu tandreţe unul spre celălalt, Vasile Blaga şi Mihai Răzvan Ungureanu. Sub chipurile lor îngemănate precum Tristan şi Isolda stă scris: “75% din candidaţii noştri sunt noi”, arată Varujan Vosganian pe blogul său.

Liberalul susține că, deși ARD apreciază acest mesaj, el crede că e de rău. "Pentru ei, fireşte. Cu alte cuvinte, trei sferturi dintre cei care ne-au guvernat atâta vreme nu erau buni. Iar ţara a rămas pe mâinile lor. Şi nici măcar nu trebuie s-o spunem noi, o recunosc ei înşişi. Am putea spune că greşeala recunoscută e pe jumătate iertată. Din păcate, nimeni nu ne înjumătăţeşte datoriile făcute de ei, numai pentru că au recunoscut că şi-au ales în mod greşit, cu patru ani înainte, trei sferturi dintre candidaţi, notează Vosganian, care dă referințe și în legătură cu restul de 25% de candidații ARD.

"Nu ştiu cine a plecat, ştiu, însă, sigur, cine a rămas: toţi cei care conduceau partidul lui Traian Băsescu în 2008. Niciunul dintre liderii PDL nu a părăsit listele parlamentare. Cu excepţia unuia singur, care a plecat, zice el, din plictiseală. Imaginaţi-vă o armată zdrenţuită şi hulită, cu steagurile pierdute în războaie, ai cărei generali spun, înaintea unei noi bătălii: “Avem o armată 75% reînnoită. Am schimbat soldaţii, caporalii şi sergenţii.” Generalii sunt, însă, aceiaşi. Şi coloneii. Nu ştiu cât va înghiţi electoratul povestea asta cu fecioarele ARD, care sunt, deja, la a doua sau a treia căsătorie. Vom vedea. Campania abia a început", atrage atenția liberalul.

Varujan Vosganian nu a uitat nici de intervenția publică a președintelui Traian Băsescu de luni seară. "Urmărind cea mai recentă declaraţie a sa, putem spune că doar Traian Băsescu a rămas acelaşi, egal cu sine şi neschimbător precum un coral de Johann Sebastian Bach (!)", a conchis liberalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel