Vosganian: Băsescu i-a iubit cel mai mult pe români în timpul campaniilor electorale
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Varujan-Vosganian
Varujan-Vosganian

Liberalul Varujan Vosganian critică declarațiile recente ale președintelui Traian Băsescu în care susținea că prioritar pentru noua guvernare este creșterea pensiilor, catalogându-l pe șeful statului drept "conducătorul care i-a iubit cel mai mult pe români în timpul campaniilor electorale".

"Sunt unii oameni politici care îşi aduc aminte de popor exact in campaniile electorale. Şi tot atunci, dimpreună cu aceste revelaţii/reverii populiste, ei se gândesc la creşterea pensiilor şi a salariilor. Un astfel de model al populistului melancolic este chiar preşedintele unora dintre noi, Traian Băsescu", apreciază Varujan Vosganian, pe blogul personal, într-o postare intitulată "Spune-mi când îţi aminteşti, ca să-ţi spun cine eşti…".

Liberalul notează, în continuare, că "Mai ieri, preşedintele socotea că anul viitor prioritatea trebuie să fie indexarea pensiilor, înainte de a vorbi de orice altă măsură de natură fiscal-bugetară. Ai spune că nu poate fi acelaşi om. Cel care, în 2007, se războia cu mine şi cu Paul Păcuraru să nu creştem pensiile. Cel care, în 2010 anunţa, cu neînduplecare, că pensiile trebuie tăiate cu 15%. Cel care se războia cu militarii în rezervă şi care, în consecinţă, îl umpleau de huiduieli pe unde-l prindeau. Şi cel care acum spune, în preajma alegerilor, că prioritatea trebuie să fie creşterea pensiilor", menționează Vosganian.

Acesta susține că "cel care face propuneri atât de contradictorii nu poate fi acelaşi om", apreciind ironic: "Poate că, de fapt, nici nu este. Poate că noi greşim, crezând că a fi coerent şi responsabil cu vorbele tale e o stare inerentă condiţiei umană".

Potrivit liberalului, președintele Traian Băsescu devine melancolic, doar în timpul campaniilor electorale.

"Aşadar, de câte ori cineva – sau, mai corect, altcineva – doreşte mărirea salariilor şi a pensiilor, preşedintele îl acuză de iresponsabilitate şi incompetenţă. Când vin alegerile, însă, preşedintele nostru redevine melancolic şi se întoarce către popor. În 2008, în timpul campaniei pentru alegerile parlamentare, a promulgat legea privind dublarea salariilor profesorilor şi a cerut măsuri similare pentru celelalte categorii bugetare. În 2009, în timpul campaniei pentru prezidenţiale, se lăuda sus şi tare cu creşterile de salarii şi pensii din vremea guvernării liberale (!?). Iar acum, la alegerile parlamentare din 2012 cere indexarea pensiilor. În schimb, între campanii, cum v-am arătat deja, vai şi amar", precizează Vosganian, care afirmă că i-ar fi foarte greu să numească un conducător român care și-a iubit cel mai mult poporul, concurența fiind mare.

În schimb, dacă ar fi întrebat "care e conducătorul care i-a iubit cel mai mult pe români în timpul campaniilor electorale", Varujan Vosgania spune că "răspunsul e simplu şi fără echivoc: Traian Băsescu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel