Data actualizării:
Data publicării:

Vom vedea o pace în Ucraina în următorul an? Răspunsul ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Adrian Zuckerman, ambasador SUA, a fost invitat la DC News și Defense România, unde a vorbit despre încheierea unei păci între Ucraina și Rusia. 

„Sunteți optimist în privința realizării unei finalități a conflictului, a unei păci, în Ucraina în următorul an?”, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Greu de spus când să se întâmple lucrul acesta, dar ce face o pace acolo să fie mai greu de rezolvat este faptul că în 1994, dacă îmi aduc aminte corect, englezii, americanii și rușii au semnat un acord ca să garanteze integritatea granițelor Ucrainei, în schimb ucrainenii au predat armele nucleare Rusiei.

Asta nu s-a întâmplat în 2014 când rușii au intrat în Crimeea și au invadat Donbas și alte regiuni din estul Ucrainei care, din ce înțeleg eu, erau oamenii lui Wagner, acești oameni verzi, și așa că America și Marea Britanie ce au făcut? Sancțiuni, au vorbit, au spus că rușii au greșit, dar lui Putin nu i-a păsat. A venit 2022, a intrat cu toate forțele, din nou, nu i-a păsat. Au fost acte criminale de ucidere, distrugerea orașelor. Cum se poate face o pace, semna orice fel de document, cu un om ca ăsta?

În opinia mea, a ajuns atât departe, e atât de rău, cine în lume poate să semneze orice fel de document cu ăsta și să spună cu o față dreaptă că „Uite am un aranjament, eu mă bazez pe el". Tu te poți baza pe orice ar spune el, e un criminal, un mincinos, face ce vrea când se trezește dimineața, nu contează ce s-a întâmplat înainte. Nu se poate face pace cu el!”, a spus Adrian Zuckerman.

„Dumneavoastră ne spuneți că, în opinia dumneavoastră, nu se poate încheia o pace cu Vladimir Putin fiindcă nu și-ar ține cuvântul”, a subliniat Bogdan Chirieac.

„E un criminal, ce contează cuvântul lui? Poate spune orice! Ce contează?”, a adăugat Adrian Zuckerman.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel