Data publicării:

Vom depăși 4.000 de internări COVID-19. Octavian Jurma: Se apropie de scenariul meu cel mai pesimist

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un nou val al pandemiei de coronavirus a început deja, iar cifrele raportate de la o zi  la alta de autorități sunt din ce în ce mai mari. 

Săptămâna aceasta vom depăși maximul prognozat de 4.000 de internări în spitale din cauza valului 4, susține epidemiologul Octavian Jurma: „Evoluția se apropie de scenariul meu cel mai pesimist - un vârf de 8.500 cazuri pe zi”. El estimează noi măsuri de limitare în octombrie, scrie Mediafax. 

„Săptămâna aceasta vom depăși toate pragurile asumate de guvern (și furnizate de INSP?) pentru cel mai pesimist scenariu în valul 4-Delta”, scrie epidemiologul Octavian Jurma pe Facebook.

Peste 1.500 de infectări noi pe zi



Săptămâna trecută, România a depășit vârful de 1.500 de cazuri noi pe zi, iar săptămâna aceasta îl va depăși și pe cel de 2.000 de cazuri noi pe zi, spune Jurma.

„Mai grav, săptămâna aceasta vom depăși maximul prognozat de 4.000 de internări în spitale. Mult mai grav, am depășit deja pragul de 400 de internări în terapie intensivă și îl vom depăși și pe cel de 500 de internări al ATI”, adaugă acesta.

Unde ar putea ajunge ”valul 4” COVID-19



Epidemiologul folosește un tabel de predicție conform căruia evoluția valului 4 se apropie tot mai mult de scenariul său cel mai pesimist: un vârf în jurul a 8.500 de cazuri pe zi la mijlocul lunii octombrie.

„Este foarte probabil că în luna octombrie se vor lua măsuri de limitare și mă aștept [sper] ca valorile din a doua jumătate a lunii octombrie să nu fie atinse sau să reprezinte vârful valului 4”, transmite Octavian Jurma.

Evoluția pandemiei de coronavirus în România



Acesta precizează că tabelul este un instrument simplu și imprecis, dar rapid și util de lucru pentru oricine are nevoie să estimeze rapid pe teren evoluția într-un trend: „e ca și cum ai folosi un ceas solar ca să te orientezi în absența unui ceas artizanal. Ultimul e mai precis, dar, dacă a fost reglat greșit, poate produce erori mai mari decât ceasul solar”.

CITEȘTE ȘI: GCS. Bilanț coronavirus 6 septembrie 2021. Numărul infectărilor în România. Tânăr de 25 de ani, mort                                                                                                        

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel