Volkswagen oprește vânzarea unor vehicule electrice din motive de siguranță: Portierele se pot deschide în timpul rulării
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube  Kelley Blue Book
Sursa Foto YouTube Kelley Blue Book
Volkswagen AG a ordonat dealerilor din SUA și Canada să nu mai vândă SUV-ul său electric ID.4, deoarece ușile acestuia s-ar putea deschide în timpul rulării, iar producătorul german de automobile nu are încă o soluție pentru problema.

Aproape 18.000 de vehicule marca Volkswagen construite în fabrica din Tennessee, SUA, ar putea avea mânerele ușilor care funcționează defectuos din cauza infiltrațiilor de apă, potrivit unei notificări de oprire a vânzării emise pe 3 aprilie.

Acest lucru poate ”provoca o situație în care ușa unui vehicul s-ar putea deschide în mod neașteptat”, a spus Volkswagen într-un comunicat.

Potrivit Top Cars, primele rapoarte despre deschiderea ușilor modelului electric ID.4 au apărut în ianuarie, ceea ce a determinat furnizorul U-Shin Ltd. să analizeze piesele defecte, iar VW să discute problema cu Administrația Națională pentru Siguranța Traficului din SUA în luna următoare.

Citește și: Zeci de mii de modele ID4, rechemate în service. Maşinile se pot opri în mers

Producătorul auto, a mai transmis că încă nu au identificat o soluție pentru a rezolva aveastă problemă. Volkswagen face eforturi intense pentru a-și crește cota de piață din SUA cu un portofoliu de SUV-uri și pentru a-și crește amprenta de producție în America de Nord.

Gigantul producător auto are planuri de dezvoltare în SUA. Acesta plănuiește să scoată pe piață mai mult de 25 de modele electrice noi în SUA ,până în 2030 și să construiască o nouă fabrică în Carolina de Sud pentru a produce camioane electrice și SUV-uri sub marca Scout.

Citește și: Volkswagen amenință că va abandona Europa pentru SUA

De asemenea, Volkswagen AG  a anunșat recent urmează să construiască prima sa fabrică de baterii în afara Europei, în Canada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel