Volkswagen cheamă zeci de mii de maşini în service. Pedala de frână se poate rupe
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Volkswagen cheamă mii de maşini în service. Sursa: Pixabay
Volkswagen cheamă mii de maşini în service. Sursa: Pixabay
Volkswagen a anunţat că a rechemat în service zeci de mii de modele care pot avea probleme la pedala de frână. 

Operațiunea a pornit de la modelele Skoda, dar a fost extinsă și la celelalte mărci din grupul Volkswagen. Inițial, Skoda a anunțat  o rechemare pentru circa 14.000 de mașini Kodiaq și Karoq produse în 2020. Toate mașinile afectate sunt dotate cu cutia automată DSG.

Ulterior, rechemarea a fost extinsă și la alte mărci din grupul Volkswagen – Audi, SEAT și Volkswagen. Un total de 63.328 de mașini sunt afectate la nivel mondial, dintre care 24.024 aparțin clienților germani.

Potrivit autorității rutiere germane (KBA), pedala de frână se poate deforma sau chiar rupe sub presiune, din cauza unei îmbinări sudate greșit. Operațiunea de reparație presupune înlocuirea pedalei de frână la mașinile afectate. Potrivit producătorilor, niciun accident nu a fost înregistrat ca urmare a acestui defect, scrie promotor.ro

Zeci de mii de modele rechemate 

În cadrul acestei campanii, Audi recheamă 7.389 de mașini Q2 și Q3 fabricate în 2020, în timp ce SEAT a anunțat că 3.723 de mașini Ateca și Tarraco sunt afectate. Skoda recheamă 14.097 de mașini Kodiaq și Karoq.

Cum era de așteptat, marca VW este cea mai afectată, având și cele mai mari volume de vânzări. 38.119 de mașini au fost rechemate, modelele cu probleme fiind Golf, Tiguan, Touran și T-Roc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel