Voiculescu, despre cazul Foişor: Nu vreau să fac procese de conștiință. S-a încercat folosirea unei situaţii de urgenţă pentru a se câştiga capital politic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Vlad Voiculescu
Sursa foto: Facebook Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu a făcut primele declarații după scandalul care a izbucnit vineri noaptea, după ce pacienții de la Spitalul Foișor au fost evacuați pentru transformarea unității sanitare în spital COVID.

"Discuțiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19 nu sunt din ziua de vineri, ci sunt de un an. Ministerul Sănătăţii a dat avizul ca spitalul să devină spital COVID-19 pentru că de acele locuri depindea şi depinde viaţa unor oameni. Da, s-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienţilor. Acordul managerului, respectiv formalităţile întocmite de conducerea spitalului şi de ASSMB au venit ultimele şi au venit cu întârziere. Spitalul Foişor nu este sub autoritatea Ministerului Sănătăţii, ci a Primăriei Bucureşti şi a ASSMB. Ministerul Sănătăţii nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării sau a unui consiliu judeţean.

Chiar dacă vorbim despre o situaţie de criză, lucrurile pot fi  blocate, fie dintr-un interes mediatic, politic, fie dintr-o neînțelegre a situaţiei de criză în care sistemul sanitare se află şi Ministerul Sănătăţii are capacitate limitată de a trece peste decizia unui manager, respectiv refuzul de a semna, respectiv o întârziere. Nu vreau să fac procese de conştiinţă, aş spune doar că este regretabil că acest lucru s-a întâmplat şi este cât se poate de evident că, de la un punct încolo, s-a încercat folosirea unei situaţii de urgenţă pentru a câştiga capital politic", a declarat Vlad Voiculescu.

Vezi și: Voiculescu: A fost prea mult zgomot politic, zilele acestea. Am preferat să facem ceea ce e important

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel