Vlăduț a spus secretele pentru scovergi țărănești și cea mai bună zacuscă
Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește rețeta „Scovergi țărănești", dar și o rețetă proprie de zacuscă clasică de vinete, pe care o denumește „Zacusca 4:3:2:1”, după proporțiile ingredientelor.
Pentru scovergi țărănești cu brânză și smântână, aveți nevoie de:
făină
sare
zahăr
drojdie
apă călduță
ulei
Pentru umplutură:
brânză
smântână
Mod de preparare scovergi țărănești cu brânză și smântână
Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea. Într-un alt vas, pregătim o maia din drojdia amestecată cu zahărul până la diluare, apoi adăugăm puțină apă caldă și o lingură de făină. Omogenizăm maiaua, se lasă la loc cald 10-20 minute, sau până se activează drojdia și se creează bășicuțe la suprafață.
Punem maiaua la mijlocul făinii, turnăm, treptat, apa caldă și amestecăm bine, adăugând și din făina de pe margini. Amestecăm bine până obținem un aluat de scovergi omogen, ușor moale. Adăugăm și puțin ulei, apoi acoperim aluatul cu un ștergar și îl lăsăm la loc cald până își dublează volumul.
Pregătim o baie de ulei într-un ceaun sau o tigaie adâncă. Cu mâinile umezite în apă rece, rupem din aluat și formăm scovergile aplatizând aluatul pe blatul de lucru și dându-i formă rotundă. Scufundăm aluatul în uleiul încins, notează a1.ro. Rumenim scovergile pe ambele părți.
Servim delicioasele scovergi țărănești cu brânză și smântână, calde sau reci, după preferințe.
Zacuscă 4:3:2:1, REȚETA lui Vlăduț
Ingredientele pentru zacuscă vor fi cântărite după coacere, după scurgere, așa încât să rămână 4 kg de vinete, 3 kg de ardei copți, 2 kg ceapă curățată, 1 kg roșii pasate.
Ingrediente
4 kg de vinete
1,5 kg ardei capia copți
1,5 kg ardei gras, verde, copți
2 kg ceapă curățată
1 kg roșii pasate
500 ml ulei
sare
piper
1 foaie de dafin
Mod de preparare
Se incepe prin a căli în uleiul încins, la foc mic, ceapa tocată solzișori. Când ceapa este bine pătrunsă, se adaugă ardeii tocați. Se amestecă bine cu ceapa și se lasă să-și degaje gustul aproximativ 30 de minute. Urmează vinetele tocate mărunt și din nou se lasă la fiert aproximativ 30 de minute, amestecând constant.
Ulterior, vor fi adăugate roșiile pasate. Se mai lasă zacusca la fiert, la foc mic, aproximativ o oră, timp în care se asezonează gustul cu sare, piper și o foaie de dafin, notează a1.ro. Foaia de dafin se va îndepărta după aproximativ 15 minute.
Zacusca se va pune fierbinte în borcanele sterilizate, iar borcanele se vor închide ermetic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News