Vladimir Putin se plânge că Rusia a devenit ținta hackerilor: Atacuri GRAVE, comise de structuri de stat străine
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru
Putin se plânge că a crescut numărul atacurilor cibernetice împotriva Rusiei comise de "structuri de stat" străine.

Vladimir Putin susține că numărul atacurilor cibernetice asupra Rusiei comise de "structuri de stat" străine a crescut mult în ultima vreme, transmite Agerpres, citând Reuters. Totodată, preşedintele rus, a spus că Moscova va trebui să-şi consolideze apărarea cibernetică reducând riscul de a utiliza software şi hardware de peste hotare.

Site-urile mai multor companii de stat şi site-uri de ştiri s-au confruntat cu atacuri informatice sporadice după ce Rusia şi-a trimis forţele armare în Ucraina pe 24 februarie, adesea pentru a difuza informaţii care contrazic linia oficială a Moscovei privind conflictul.

"Au loc tentative ţintite de a dezactiva resursele de internet ale infrastructurii critice de informaţii a Rusiei", a afirmat Vladimir Putin, adăugând că media şi instituţiile financiare au fost vizate.

Reamintim că hackerii de la Anonymous i-au declarat război lui Vladimir Putin și  de la invadarea Ucrainei de către Rusia au piratat mai multor posturi de televiziune de stat din Rusia, dar și site-uri ale instituțiilor de stat.

VEZI ȘI: Lovitură pentru Putin, de 9 mai. Televiziunile din Rusia, atacate de hackeri. Anonymous: Vă MINT! - VIDEO

Vladimir Putin: Atacuri grave au fost lansate asupra site-urilor oficiale ale agenţiilor guvernamentale



"Atacuri grave au fost lansate asupra site-urilor oficiale ale agenţiilor guvernamentale. Tentativele de a accesa ilegal reţelele corporatiste ale unor companii ruse de vârf sunt de asemenea mult mai frecvente", a spus el.

Într-o întâlnire cu Consiliul de Securitate, Putin a apreciat că Rusia va trebui să-şi amelioreze securitatea informaţiei în sectoare cheie şi să treacă la folosirea de tehnologie şi echipament domestice.

Moscova încearcă de multă vreme să-şi amelioreze infrastructura internă de internet, deconectându-se chiar de la reţeaua globală de internet în timpul unor teste de vara trecută.

Totuşi, barajul fără precedent de sancţiuni occidentale impuse în replică la campania militară a Rusiei din Ucraina a sporit presiunea de a creştere rezilienţa sistemelor IT ale ţării, notează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel