Vladimir Putin l-a felicitat pe Emmanuel Macron. Ce mesaj îi transmite liderul de la Kremlin. "Îți doresc din suflet..."
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vladimir Putin l-a felicitat pe Emmanuel Macron. Ce mesaj îi transmite liderul de la Kremlin. "Îți doresc din suflet..." / Foto: Facebook Emmanuel Macron
Vladimir Putin l-a felicitat pe Emmanuel Macron. Ce mesaj îi transmite liderul de la Kremlin. "Îți doresc din suflet..." / Foto: Facebook Emmanuel Macron
Emmanuel Macron a fost felicitat de Vladimir Putin pentru victoria sa de la alegerile prezidențiale.

Președintele Vladimir Putin i-a trimis o telegramă de felicitare lui Emmanuel Macron, care a fost reales președinte al Franței, scrie Interfax.

„Îți doresc din suflet succes în activitățile tale de stat, precum și sănătate și bunăstare.”, a citat serviciul de presă de la Kremlin din telegrama trimisă de Putin.

VEZI ȘI: Biden, Zelenski și Steinmeier, mesaje de felicitare pentru Emmanuel Macron


Alegeri prezidențiale Franța. Scorul obținut de Emmanuel Macron după numărarea tuturor buletinelor de vot

Emmanuel Macron a fost reales pentru un al doilea mandat de preşedinte al Franţei cu 58,5% din voturi, a anunţat luni dimineaţa ministerul de interne de la Paris, anunţând un rezultat provizoriu după numărarea tuturor buletinelor de vot, transmite Agerpres, citând dpa.

Contracandidata sa de extremă dreapta, Marine Le Pen, a obţinut 41,45% din voturi.

În cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial, alegătorii francezi au avut de ales între Emmanuel Macron, politician pro-european şi liberal, şi Marine Le Pen, lidera formaţiunii politice de extremă dreapta Adunarea Naţională.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale, care a avut loc pe 10 aprilie, au concurat 12 candidaţi. Partidele tradiţionale, socialiştii şi republicanii, au obţinut rezultate slabe la acest scrutin. Prezenţa la vot în cel de-al doilea tur a fost de 72%, conform sursei citate. Vezi mai mult AICI.

Analiză: Emmanel Macron, o victorie à la Pirus? Promisiunea făcută în 2017 pe care nu a ținut-o

Jurnaliștii francezi se întreabă dacă victoria lui Macron nu este de fapt o victorie à la Pirus, adică o victorie obținută cu un cost atât de mare pentru învingător, încât aproape că echivalează cu o înfrângere.

Câștigându-și duelul împotriva Marinei Le Pen, Emmanuel Macron a devenit, duminică, 24 aprilie, primul președinte al Republicii Franceze reales de la Jacques Chirac, în 2002. Dar cu o abținere de 28,2% și o cifră cumulată de abținere, voturi albe și voturi invalide, estimate la 34,7%, conform Ipsos Sopra-Steria, Emmanuel Macron este și un președinte care va trebui să facă față unui proces de legitimitate mai pronunțat decât în ​​2017, atunci când și-a câștigat primul mandat de președinte al Franței. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel