Vladimir Putin, invidios pe China. A recunoscut asta chiar în fața lui Xi Jiping
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vladimir Putin, invidios pe China. A recunoscut asta chiar în fața lui Xi Jiping / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin, invidios pe China. A recunoscut asta chiar în fața lui Xi Jiping / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin a remarcat în cadrul întâlnirii cu Xi Jiping progresul Chinei, afirmând că Rusia este "puțin invidioasă".

În ultimii zece ani, China, sub conducerea lui Xi Jinping, a făcut un salt colosal înainte, iar Rusia este chiar puțin invidioasă pe acest lucru, a spus președintele rus Vladimir Putin în cadrul întârnirii informale pe care a avut-o astăzi cu președintele chinez, scrie Interfax.

"În ultimii ani, China a făcut un salt colosal înainte în dezvoltarea sa. În întreaga lume, acest lucru prezintă un interes real și chiar te invidiem puțin", a spus el la începutul întâlnirii cu liderul chinez.

"Sunt sigur că sub conducerea dumneavoastră, China va face pași suplimentari în dezvoltarea sa în următorii ani și veți atinge cu siguranță obiectivele pe care vi le-ați stabilit", a spus Putin.

VEZI ȘI: Întâlnire Putin - Xi. Liderul de la Kremlin, pregătit să discute planul de pace propus de China. Ce se întâmplă cu cerealele

Cooperarea economică dintre Rusia și China

Potrivit președintelui Federației Ruse în China a fost creat un sistem eficient de dezvoltare economică și consolidare a statului.

"Este mult mai eficient decât în ​​multe alte ţări. Acesta este un fapt evident", a spus Putin, explicând că în China "mecanismele de piaţă sunt combinate cu un curs politic destul de încrezător".

De asemenea, el l-a felicitat pe Xi Jinping pentru realegerea sa ca președinte al Republicii Populare Chineze. Liderul rus a mai spus că marți va discuta cu liderul chinez chestiunile de cooperare economică dintre cele două țări.

VEZI ȘI: Xi Jinping a ajuns în Rusia. Prima fotografie publicată de Kremlin - Foto în articol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel