Vladimir Putin, îngrijorat de adicția la alcool a conducerii de vârf a Rusiei
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 15 sep 2022, 18:24
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Vladimir Putin este îngrijorat de problema abuzului de alcool în rândul „cercului său de apropiați” și al conducerii de vârf a Federației Ruse, potrivit unor surse ale site-ului Meduza.io.

Două surse citate de Meduza.io afirmă că Putin a început să acorde o atenție deosebită problemei abuzului de alcool, deoarece, pe fondul războiului împotriva Ucrainei, oficialii ruși au început să bea mult mai des și mult mai mult. Putin este îngrijorat în special de starea „unor persoane din cercul său intim”, au subliniat sursele Meduza.

„Din februarie, oamenii își eliberează stresul în felul acesta. Miniștrii, adjuncții lor, chiar și unii vicepremieri, angajați ai administrației prezidențiale și ai Consiliului de Securitate, unii șefi de corporații de stat și guvernatori”, a declarat o sursă.

Potrivit uneia dintre sursele publicației, principala cauză a „stresului” este prejudiciul cauzat Rusiei din cauza invaziei Ucrainei, inclusiv sancțiunile:

Cu toate acestea, două surse susțin că problemele de pe front ale Federației Ruse nu afectează atitudinea oficialilor față de alcool, deoarece au „propriile probleme și propriul război”.

Putin, întâlnire cu Xi Jinping. Liderul de la Kremlin a criticat încercările SUA de a crea o „lume unipolară” și a manifestat sprijinul pentru politica „O singură China”

Vladimir Putin s-a întâlnit cu Xi Jinping, președintele Republicii Populare Chineze.

Președintele rus Vladimir Putin a criticat încercările de creare a unei „lumi unipolare” și a lăudat abordarea „echilibrată” a Chinei față de Ucraina, când s-a întâlnit cu președintele chinez Xi Jinping la Organizația pentru Cooperare din Shanghai (SCO).

Putin a vizat direct Statele Unite, spunând: „Încercările de a crea o lume unipolară au dobândit recent o formă absolut urâtă și sunt complet inacceptabile”.

Președintele Rusiei i-a spus liderului chinez Xi Jinping că Moscova sprijină politica Beijingului „O singură China”, se opune „provocărilor” din partea Statelor Unite în strâmtoarea Taiwan și a spus că Rusia apreciază „poziția echilibrată” a Chinei față de Ucraina.

Cei doi lideri s-au întâlnit la summitul Organizației pentru Cooperare de la Shanghai, care s-a ținut în Uzbekistan, în prima lor întâlnire față în față de când Rusia a invadat Ucraina în februarie, conform Al Jazeera.

Rusia a finanţat partide străine cu 300 milioane de dolari din 2014, potrivit serviciilor de informaţii americane

Rusia a trimis în mod discret cel puţin 300 milioane de dolari în total unor partide politice şi candidaţi în peste 20 de ţări începând din 2014 pentru a-şi exercita influenţa, potrivit unei estimări a serviciilor de informaţii americane, făcută publică marţi, transmite AFP.

Statele Unite 'consideră că este vorba despre estimări minimale şi că Rusia, probabil, în secret, a transferat mai multe fonduri care nu au fost reperate', a indicat un înalt responsabil american, fără a preciza ţările vizate.

Potrivit acestuia, un ambasador rus la post într-o ţară asiatică nespecificată i-a dat milioane de dolari unui candidat la alegerile prezidenţiale.

Administraţia Joe Biden a cerut o astfel de estimare serviciilor sale în urma invaziei ruse în Ucraina, concomitent cu lansarea de către Washington de multiple iniţative pentru izolarea Moscovei pe scena internaţională.

Înaltul responsabil a declarat că diplomaţia americană va pune aceste concluzii la dispoziţia guvernelor a peste 100 de ţări, în prelungirea summitului pentru democraţie organizat în format virtual de preşedintele Joe Biden în decembrie 2021.

Această nouă evaluare nu a analizat ingerinţa rusă în politica americană, însă serviciile de informaţii americane declaraseră anterior că Moscova intervenise în alegerile din SUA din 2016, mai ales recurgând la reţelele sociale pentru a-l susţine pe Donald Trump.

'Statele Unite lucrează din greu pentru a ne remedia slăbiciunile şi încurajăm celelalte ţări să facă la fel şi să ni se alăture în acest efort important', a declarat acelaşi înalt responsabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?