Vladimir Putin, indecis dacă să candideze din nou la președinție în 2024. Mesaj pentru Joe Biden
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vladimir Putin, indecis dacă să candideze din nou la președinție în 2024. Mesaj pentru Joe Biden / Foto: Pixabay
Vladimir Putin, indecis dacă să candideze din nou la președinție în 2024. Mesaj pentru Joe Biden / Foto: Pixabay
Vladimir Putin nu s-a decis dacă va candida din nou la președinție în 2024.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat marți că nu s-a hotărât încă dacă va candida din nou la președinție în 2024, lăudând în același timp decizia președintelui american Joe Biden de participa și la viitoarele alegeri din SUA, scrie Reuters.

Putin a fost la putere ca președinte sau prim-ministru de la începutul secolului, făcându-l cel mai longeviv lider de la Kremlin de la Iosif Stalin încoace. Rusia a adoptat reforme anul trecut, care i-au permis  lui Vladimir Putin să candideze pentru încă două mandate de șase ani. Fără aceste modificări legislative  el ar fi trebuit să demisioneze în 2024.

Vorbind la un forum de investiții din Moscova, liderul de la Kremlin a sugerat că însăși opțiunea de a putea candida din nou la președinție a împiedicat subminarea sistemului politic.

“Dacă voi face sau nu acest lucru urmează să fie decis, dar însă însăși existența acestui drept (n.r. - de a candida) stabilizează deja situația politică internă”, a spus el.

Putin, despre Biden: A acționat absolut corect

El a declarat și că Joe Biden a decis corect atunci când a anunțat că va candida la următoarele alegeri pentru un nou mandat ca președinte al SUA.

"Ceea ce a spus președintele Biden despre posibila sa realegere, cred că a avut dreptate să o facă pentru că dacă nu începeți să vă pregătiți pentru alegeri, cred că guvernabilitatea țării va avea de suferit într-o măsură semnificativă. Președintele SUA nu are nevoie de părerile mele, dar cred că a acționat absolut corect.", a mai spus Putin.

Mii de militari ruși la granița Ucrainei. Secretarul general al NATO, avertisment: Va fi un preţ mare

Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, a avertizat, marţi, Rusia asupra consecinţelor generate de un eventual atac militar împotriva Ucrainei, informează Agerpres, citând Reuters.

"Va fi un preţ mare pentru Rusia dacă va utiliza din nou forţa împotriva independenţei Ucrainei.", a declarat Jens Stoltenberg cu ocazia reuniunii miniştrilor Apărării din ţările NATO, desfăşurată în capitala Letoniei, Riga. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel