Data actualizării:
Data publicării:

Vladimir Putin, definiția ipocriziei: Acuză SUA că se află în spatele tuturor conflictelor mondiale. ”Nu caută pacea, au nevoie de haos”

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Vladimir Putin a lansat noi acuzații la adresa SUA.

Preşedintele rus Vladimir Putin a încercat luni să învinovăţească Occidentul pentru criza din Orientul Mijlociu, unde Israelul bombardează Fâşia Gaza pentru a încerca să-i elimine pe militanţii Hamas care au ucis aproximativ 1.400 de oameni, majoritatea civili, în Israel, pe 7 octombrie, scrie Reuters.

Astfel, președintele rus Vladimir Putin a declarat luni că elitele conducătoare ale Statelor Unite sunt în spatele tuturor conflictelor din lume.

În timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al Rusiei, Vladimir Putin a insistat că elitele americane și sateliții lor sunt în spatele "masacrului palestinienilor", în spatele evenimentelor care au loc în Orientul Mijlociu, Ucraina, Irak și Siria. El a adăugat că ei sunt "principalii beneficiari ai instabilității globale". Putin a mai acuzat că SUA nu caută pacea și mai degrabă au nevoie de "haos constant".

Rusia susține o încetare imediată a focului în Fâșia Gaza

"Au nevoie de haos constant în Orientul Mijlociu. Prin urmare (SUA) face tot posibilul să discrediteze acele țări care insistă asupra unei încetări imediate a focului în Fâșia Gaza, să oprească vărsarea de sânge și sunt gata să aducă o contribuție reală la rezolvarea crize și nu profită ea", a spus el.

Rusia susține o încetare imediată a focului în Gaza și o soluție cu două state. De asemenea, a înfuriat Israelul primind o delegație Hamas la Moscova.

Între timp, abordând subiectul revoltelor din Daghestan, președintele rus a spus că serviciile de informații occidentale și Ucraina sunt de vină pentru incitarea tulburărilor din zonă prin intermediul rețelelor de socializare.

"Evenimentele de aseară din Makhachkala au fost inspirate, inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare, nu în ultimul rând de pe teritoriul Ucrainei, de mâna agenților serviciilor de informații occidentale", a spus Putin, fără a cita vreo dovadă.

Vladimir Putin: Cheia rezolvării conflictului

După ce și-a trimis armata în Ucraina în februarie 2022 cu argumentul că Moscova a trebuit să-i elibereze pe ceilalți vorbitori de limbă rusă de o presupusă opresiune, Putin și-a prezentat, în ultimul an, "operațiunea militară specială" ca pe o luptă pentru supraviețuirea Rusiei împotriva unui guvern condus de SUA.  Putin a spus că Rusia se luptă cu umbrele forțelor SUA pe care le-a învinuit pentru criza din Orientul Mijlociu pe câmpurile de luptă din Ucraina.

"Palestina poate fi ajutată doar luptând cu cei care se află în spatele acestei tragedii. Suntem Rusia și ne luptăm cu ei în contextul "operațiunii militare speciale". Atât pentru noi, cât și pentru cei care luptă pentru o adevărată libertate", a afirmat el.

"Cheia rezolvării conflictului constă în crearea unui stat palestinian suveran, independent", a spus Putin, dând de înțeles că acesta nu este scopul declarat al Washingtonului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel