Vladimir Putin, discuție telefonică cu Sebastian Kurz: Austria ar putea produce vaccinul Sputnik-V
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul austriac Sebastian Kurz au discutat despre posibilitatea livrării şi producţiei vaccinului Sputnik-V în Austria.

În timpul unei discuţii telefonice, cei doi lideri au abordat "posibilitatea" furnizării vaccinului Sputnik-V în Austria şi a unei "producţii comune" a vaccinului, potrivit unui comunicat al preşedinţiei ruse, care adaugă că s-a convenit asupra unor "noi contacte strânse" în viitor asupra acestui subiect, relatează Agerpres.

La începutul lui februarie, Kurz s-a declarat deja deschis producţiei de vaccinuri rusesc sau chinezesc împotriva COVID-19 pe teritoriul Austriei, dacă acestea vor obţine o autorizaţie de punere pe piaţă în Uniunea Europeană.

Autorizarea EMA



Sputnik-V aşteaptă în continuare undă verde din partea Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) înainte de a fi distribuit în toate cele 27 de ţări membre ale UE. Moscova îi reproşează Bruxellesului presupusa încetineală a agenţiei europene de reglementare în domeniu, în condiţiile în care UE şi Rusia sunt în stare de conflict pe marginea mai multor dosare internaţionale.

Făcând notă discordantă, Ungaria a început deja să utilizeze vaccinul rusesc, de pe 12 februarie, fără a aştepta decizia europeană. Potrivit Moscovei, care a înregistrat alte două vaccinuri, Sputnik-V este autorizat la ora actuală în circa 40 de ţări, cel mai recent el fiind autorizat în Republica Moldova, vineri.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel