Vladimir Putin a spus de ce nu a început războiul din Ucraina în 2014, atunci când a anexat ilegal Crimeea
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vladimir Putin a spus de ce nu a început războiul din Ucraina în 2014, atunci când a anexat ilegal Crimeea / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin a spus de ce nu a început războiul din Ucraina în 2014, atunci când a anexat ilegal Crimeea / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin a fost întrebat de ce nu a început războiul din Ucraina în anul 2014, atunci când a anexat ilegal Crimeea.

Când se discută despre posibilitatea lansării unei "operațiuni militare speciale" a Rusiei în anul 2014, nu poate fi folosit modul conjunctiv, consideră președintele rus Vladimir Putin, scrie Interfax.

Duminică, în emisiunea "Moscova. Kremlin. Putin" de Pavel Zarubin de la postul de televiziune "Russia-1", Putin a fost întrebat dacă merita să înceapă "operațiunea" din Ucraina în 2014. În întrebare, au existat teze că atunci ar fi mai ușor de realizat "operațiunea militară specială" deoarece în Rusia "erau o mulțime de oameni care o așteptau, iar Occidentul nu pompase încă Ucraina cu agresiune și arme anti-ruse".

De ce Puttin nu a început războiul din Ucraina în 2014

"În ceea ce privește disponibilitatea și oportunitatea... totul este foarte, știți, în astfel de cazuri nu există un mod conjunctiv, aceasta este în primul rând. În al doilea rând, acest lucru se aplică și pregătirii noastre pentru unele acțiuni mai serioase decât acțiunile din așa-numitele acțiuni Primăvara Crimeei", a spus Putin.

Potrivit acestuia, atunci în Rusia au considerat că situația ar putea fi rezolvată prin "mijloace absolut pașnice".

"Nu am căutat niciodată vreo confruntare. Și tot ce s-a întâmplat în Crimeea s-a întâmplat, după cum știți, pe roți. Acest lucru este evident pentru toată lumea! Pur și simplu nu am putut refuza sprijinul și protecția noastră pentru Crimeea! Tocmai din această cauză ei au fost deja atacați acolo, după cum se spune în Ucraina, de către naziști. Era datoria noastră sfântă să-i protejăm pe cei din Crimeea!" a spus Putin.

Putin, acuzații la adresa Occidentului



Deși există deja mai multe crime de război dovedite în Ucraina, Putin afirmă încă că se așteaptă să rezolve situația din Donbas în mod pașnic.

"Dar așa cum se dovedește acum, o vedem - pur și simplu am fost conduși de nas, niciunul dintre așa-zișii noștri parteneri nu avea de gând să rezolve nimic prin mijloace pașnice, ci pur și simplu au pompat arme în Ucraina și au pregătit-o pentru operațiuni militare! Și ea a întreprins două operațiuni militare de amploare folosind echipament greu, artilerie, aviație", a spus Putin.

Vladimir Putin: Nu aveam arme hipersonice atunci, dar acum avem!



Vorbind despre 2014, el a mai spus că Rusia a achiziționat de atunci noi arme, inducând astfel ideea că atunci nu erau pregătiți pentru un război.

"Nu aveam arme hipersonice atunci, dar acum avem! Da, de fapt nu le folosim, dar le avem. Vedeți? Există și alte sisteme moderne, dar în 2014 nu era nimic de genul acesta", Putin a răspuns.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel