Data actualizării:
Data publicării:

Vlad Pascu, trimis în judecată. Ce pedeapsă maximă riscă după ce a omorât doi tineri

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Vlad Pascu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă / Foto: foto: Inquam Photos, George Călin
Vlad Pascu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă / Foto: foto: Inquam Photos, George Călin
Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă.

Vlad Pascu, șoferul care a ucis doi tineri la 2 MAI, după ce a urcat drogat la volan, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, transmite Antena 3 CNN.

"Dosarul urmează să fie acum instrumentat de către Judecătoria Mangalia. Parchetul de lângă Judecătoria Mangalia a anunțat astăzi că l-a trimis în judecată pe Vlad Pascu pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive. Dosarul a fost înregistrat la judecătoria Mangalia, dar deocamdată nu a fost stabilit niciun termen de judecată. Pe de altă parte, procurorii au mai cerut și prelungirea arestării preventive pentru Vlad Pascu pentru încă 30 de zile, urmând să fie stabilit un termen de către instanță", a relatat reporterul Antena 3 CNN, Cătălina Buzoianu.

Vă reamintim că Vlad Pascu este în arest preventiv din 20 august, la o zi după ce a spulberat un grup de 8 tineri în apropiere de localitatea 2 MAI, doi dintre ei murind pe loc. Vlad Pascu a provocat fatalul accident după ce a urcat drogat la volan. Expertiza a arătat că avea peste 100 de kilometri la oră în momentul accidentului mortal, tragedia fiind surprinsă de o cameră de supraveghere din zonă. Tânărul a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche.

Totodată, într-un alt dosar, Vlad Pascu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu părinţii săi, pentru trafic de droguri, pentru determinarea unei persoane să dea declaraţii mincinoase sau să nu prezinte probe şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum de droguri. Acest dosar se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

VEZI ȘI: Vlad Pascu, trimis în judecată pentru trafic de droguri, alături de părinţi

Ce pedeapsă riscă Vlad Pascu


Uciderea din culpă a unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani, potrivit Art. 178. din Codul Penal.

Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activităţi, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Când uciderea din culpă a unei persoane este săvârşită de un conducător de vehicul cu tracţiune mecanică, având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală sau care se află în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta săvârşită din culpă, de orice altă persoană în exerciţiul profesiei sau meseriei şi care se află în stare de ebrietate. Dacă prin fapta săvârşită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevăzute în alineatele precedente se poate adăuga un spor până la 3 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel