Vlad Nistor, despre cazul Navalnîi: A devenit pentru Putin o problemă personală
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 18 iun, 09:01
WhatsApp
Europarlamentarul PNL Vlad Nistor a fost invitatul Claudiei Ţapardel la o nouă ediţie a emisiunii "Din Culisele Europei - All About EU", emisiune în cadrul căreia a abordat şi subiectul Navalnîi. 

„E o problemă foarte complicată. Aţi văzut ceea ce oficialii ruşi declară de fiecare dată, inclusiv l-am văzut pe şeful Comisiei de politică externă din Duma de Stat că în niciun caz situaţia lui Navalnîi nu poate deveni un subiect de discuţie internaţional. Noi, la Bruxelles, am avut nenumărate dezbateri pe această temă. E vorba despre respectarea drepturilor fundamentale ale omului. Rusia nu cred că va accepta niciun fel de discuţie pe tema aceasta. Cred că a devenit pentru Putin şi o problemă personală”, a declarat eurodeputatul liberal Vlad Nistor.

Întrebat de către Claudia Ţapardel cum ar trebui să fie tratată de către Joe Biden, preşedintele SUA, această problemă, Vlad Nistor a răspuns: „Sunt convins că Joe Biden va aborda această problemă. Sunt convins că are mai multe detalii decât avem noi, sunt convins că detaliile pe care el le va aduce în discuţie vor fi fundamentale, dar sunt la fel de convins că Putin nu prea va dori să asculte aceste argumente”

VIDEO: 

G Ad:

Summit SUA-Rusia/Consecinţele vor fi devastatoare pentru Rusia dacă opozantul rus Alexei Navalnîi va muri (Biden)

Preşedintele american Joe Biden a dezvăluit miercuri că i-a transmis omologului său rus, Vladimir Putin, că, dacă opozantul rus Alexei Navalnîi va muri, consecinţele vor fi devastatoare pentru Rusia. Biden a făcut aceste declaraţii în conferinţa de presă susţinută separat după întâlnirea avută miercuri cu Putin de la Geneva, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Discuţiile de la vila La Grange din Geneva au durat mai puţin de patru ore - mult mai puţin decât se aşteptau consilierii lui Biden.

Putin, în vârstă de 68 de ani, l-a numit pe Biden, în vârstă de 78 de ani, un partener constructiv şi experimentat şi a spus că vorbesc "aceeaşi limbă", dar a adăugat că nu a existat o prietenie, ci mai degrabă un dialog pragmatic despre interesele celor două ţări.

Biden a declarat că i-a "spus preşedintelui Putin că avem nevoie de nişte reguli de bază pe care să le respectăm cu toţii", adăugând: "Am făcut ceea ce am venit să fac".

Programarea unor conferinţe de presă separate a însemnat că nu a existat nimic din jovialitatea care a însoţit întâlnirea din 2018 în Helsinki dintre Putin şi predecesorul lui Biden, Donald Trump, când Putin i-a oferit lui Trump o minge de fotbal. De asemenea, acum nu a existat nicio masă comună, remarcă Reuters.

Putin, care a fost primul care a făcut declaraţii ziariştilor, a declarat că întâlnirea a fost constructivă, s-a desfăşurat fără ostilitate şi a arătat dorinţa celor doi lideri de a se înţelege reciproc, relatează Agerpres.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro