Vlad Ciurea dezvăluie alimentul pe care ar trebui să-l evităm, deși este consumat zilnic de majoritatea românilor
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Vlad Ciurea/ foto Antena 3
Vlad Ciurea/ foto Antena 3
Medicul Vlad Ciurea a explicat care este alimentul consumat zilinic de români și de ce ar trebui evitat.

Ce poate fi mai revitalizant decât o ceașcă de cafea în mijlocul zilei, când ne simțim lipsiți de energie? Aceasta ne oferă un impuls rapid, permițându-ne să ne reluăm activitățile cu forțe proaspete.

Dar v-ați întrebat vreodată dacă senzația de moleșeală nu este cauzată doar de oboseală, ci și de alimentele pe care le consumăm?

"De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. La baza alimentelor, de la egipteni se știe, că toate lucrurile rele pleacă de la alimentație. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente", a detaliat medicul Vlad Ciurea.

Celebrul neurochirurg a explicat și care este alimentul pe care românii îl consumă zilnic, fiind responsabil pentru starea de oboseală pe care o resimțim adesea

Celebrul neurochirurg a explicat și care este alimentul pe care românii îl consumă zilnic, fiind responsabil pentru starea de oboseală pe care o resimțim adesea.

"Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile", a explicat neurochirurgul.

Dar cum putem combate oboseala? Conform profesorului, putem încerca ceva dulce. Totuși, nu orice fel de dulciuri, ci acelea care sunt benefice pentru creier.

"Zahărul care este în ștevie și care este în fructe, mierea de albine este absolut superbă! Pledez și pentru ciocolată, ciocolată non însiropată, ciocolată cât mai neagră, cât mai seacă, este foarte bună pentru creier. Acea amărăciune este foarte bună. Toate acestea sunt elemente care sunt foarte bune pentru creier. Se pot găsi variante în direcția respectivă", a spus Vlad Ciurea, conform Antena 3 CNN.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel