Data publicării:
Vizită de lucru în China pentru o delegație condusă de Dragnea
Vicepremierul Liviu Dragnea va conduce, în perioada 20-26 martie, o delegație care va avea întâlniri la nivel înalt cu oficiali chinezi, pentru a analiza stadiul implementării acordurilor semnate anul trecut, în noiembrie, cu ocazia vizitei la Bucureşti a premierului chinez, Li Keqiang .
Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, unde este ministru Liviu Dragnea, informează:
Vizita delegației române debutează cu o întâlnire, la Hong-Kong, cu C.Y.Leung, șeful Executivului Regiunii Administrative Speciale (RAS) Hong-Kong. Vineri, 21 martie, la Shenzhen, sunt programate întrevederi cu reprezentanții unor companii din domeniul comunicațiilor și energiei: ZTE Corporation, Huawei și CGN (China General Nuclear Power Group). În a doua parte a vizitei, viceprim-ministrul Liviu Dragnea va avea o întâlnire bilaterală cu Zhang Gaoli, viceprim-ministrul Republicii Populare Chineze.
Vizita de lucru are ca principal obiectiv evaluarea stadiului de implementare a propunerilor de cooperare aferente înțelegerilor între România și China, semnate în luna noiembrie 2013. Principalele domenii pentru care au fost programate întrevederi sunt cele mai avansate din acest punct de vedere, respectiv sectorul energetic, transporturile și agricultura.
Viceprim-ministrul Liviu Dragnea conduce Comitetul interministerial pentru monitorizarea îndeplinirii angajamentelor asumate de România cu ocazia Reuniunii, la București, în 26 noiembrie 2013, a şefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze şi statelor Europei Centrale şi de Est, Bucureşti. Comitetul a fost înființat în luna decembrie, anul trecut.
Chinezii ne-au vizitat în noiembrie, 2013
În luna noiembrie 2013, Guvernul României a primit vizita unei delegații conduse de Li Keqiang, premierul Republicii Populare Chineze. Vizita a avut loc în contextul organizării, la București, a două evenimente cu rol important în cooperarea dintre România și Republica Populară Chineză, dar și în cooperarea la nivel regional, cu țările Uniunii Europene: Reuniunea Şefilor de Guvern din China și ţările din Europa Centrală şi de Est şi Forumul economic şi comercial China-ţările ECE.
Romania și China au semnat, la acea dată, 13 acte de colaborare în diferite domenii, de la energie nucleară pâna la exportul de produse agricole spre China, mai transmite MDRAP.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News