Vivianne Reding, ne datorezi 150 de euro pe lună
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Doamnă comisar european Vivianne Reding, vă scriu în calitate de plătitor al salariului pe care îl încasați de la cetățenii UE. Sigur, eu personal nu acopăr prea mult din cheltuielile dumneavoastră, dar împreună cu cei 7,4 milioane de români pe care îi înjurați constant și nedrept, vă bag în buzunar 150 de euro pe lună (suntem 1 la sută din populația continentului, iar dumneavoastră ramasați cam 15.000 de euro, lunar). Nu am mai luat în calcul costurile personalului, diurnele, chiriile și alte beneficii de care dispuneți, ca ministru european. Pe astea le achităm ca bonus, să vă fie masa bogată.

Când am văzut cu câtă fervoare v-ați implicat în campania electorală din România, cu câtă îndârjire apărați un candidat la pensionare anticipată, m-am gândit că aveți un interes personal.

Poate ați primit o sponsorizare, la partid, sau poate aveți afaceri prin zonă...Poate faceți jocul unor cercuri de interese, poate vă aranjați ploile la alegerile din CE, cu sprijin unguresc și german, cine știe? Apoi, m-am corectat: șmenurile se petrec  doar în țările monitorizate, ca România, cum să ne gândim la lucruri necurate în ceea ce-i privește  pe funcționarii europeni ( mai ales că am și uitat de cazurile Prodi și Santer)?

Așa am tras concluzia că graba cu care ați intervenit în disputa de la București și mai ales greșeala de apreciere pe care ați făcut-o (și în care insistați) nu sunt din interes, ci din prostie. Iată de ce cred că ar trebui să lăsați locul unor funcționari mai capabili și să mergeți la lucru în țări unde un sistem dictatorial v-ar putea folosi mai eficient.

Poate guvernul României, la cinci ani de la integrare,  nu are suficientă experiență și nu știe că poate să ceară demiterea unui comisar, atunci când acesta greșește.

Până una-alta, noi, cei 7,4 milioane de cetățeni pe care i-ați jignit din prostie, dacă nu din interes, vă solicităm demisia.

Nu disperați: omul dumneavostră de la București are încă pârghii de intervenție și ar putea să vă întoarcă serviciul, arestând toate cele 7,4 milioane care vă contestă.  Mă tem că, totuși, așa ceva ar afecta și bugetul de care dispuneți, dar nu-i nimic, măcar un semnal ați putea da, împreună, în acest sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel