Vitamine pentru tremuratul mâinilor. Cu ce să te alimentezi pentru a scăpa de acest disconfort
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Tot mai multe persoane sunt în căutarea unor vitamine pentru tremuratul mâinilor. Tremurul este un simptom foarte frecvent al sclerozei multiple. Trei sferturi dintre toți pacienții suferă de tremur într-un anumit stadiu al bolii. Pentru unii, se manifestă într-o formă ușoară și trece aproape imperceptibil. Pentru alții, poate afecta scrisul de mână sau activitățile de zi cu zi, cum ar fi mâncatul sau îmbrăcarea. Dacă tremurul crește, pot apărea mișcări involuntare, cum ar fi tremuratul brusc al brațelor sau picioarelor.

Tremurul fiziologic se numește tremur în mâini pe fondul supraexcitației emoționale, oboseală, febră, după efort fizic intens, în timp ce luați anumite medicamente, cafea, alcool, fumat. Acest tip de tremur se rezolvă de obicei de la sine odată ce cauza de bază este îndepărtată. Acest tremur poate fi îndepărtat urmând reflexoterapia la talpă.

Vitamine pentru tremuratul mâinilor. Ce să administrezi pentru a scăpa de acest disconfort

Vitamina E este o vitamină care poate ajuta la prevenirea sau întârzierea tremurului Parkinson. Consumul de vitamine antioxidante, cum ar fi vitamina E, poate aduce beneficii persoanelor cu Parkinson, ajutând la controlul strângerii de mână și a tremurului esențial.

Cu toate acestea, tremurul și alte tulburări de mișcare sunt asociate cu deficiențe de vitamine, în majoritatea cazurilor vitaminele B1, B6 și mai ales B12. B12 este foarte important pentru menținerea sistemului nervos în stare bună de funcționare. Deficiența acută de vitamina B12 este rară, dar frisoanele și tremurul pot apărea chiar și în cazul unei deficiențe ușoare.

Pentru a opri tremuratul mâinilor este bine să eviți cofeina. Cofeina și alți stimulenți pot agrava tremurul. De asemenea, bea alcool cu ​​moderație. Unii oameni observă că tremurul lor se ameliorează ușor după ce au consumat alcool, dar băutul nu este cea mai bună soluție. Mai bine este să te înveți să te relaxezi și să-ți schimbi stilul de viață.

Dieta mediteraneană poate reduce riscul de tremur esențial. Legumele și fructele, precum și cerealele, de preferință cereale integrale, pește, acizi grași mononesăturați te pot ajuta să scapi de acest disconfort. Acest disconfort poate apărea și din cauza sideremiei mare.

Principalele tratamente pentru tremur includ medicamente și intervenții chirurgicale. Dintre medicamente sunt recomandate propranololul și primidona. Acestea sunt cele mai eficiente în reducerea tremurului. Propranololul este un beta-blocant care este, de asemenea, utilizat pentru a trata hipertensiunea arterială și anxietatea de performanță.

Este oțetul de mere bun pentru a scăpa de tremuratul mâinilor?

Oțetul de mere tratează verucile, indigestia și tremuratul. În cazurile ușoare, tremurul se va opri după câteva zile. În cazurile mai severe de sevraj, simptomele pot evolua spre ceea ce este cunoscut sub numele de sevraj târziu.

Un deficit de vitamina B12, B-6 sau B-1 poate duce la dezvoltarea tremurului mâinilor. Doza zilnică recomandată de vitamina B12 pentru adulți este de 6 mcg, dar este posibil să aveți nevoie de mai mult dacă luați medicamente care interferează cu absorbția vitaminei. Tremurul nu este întotdeauna sever, dar în unele cazuri poate indica o afecțiune medicală gravă. De cele mai multe ori, acest simptom indică un nivel crescut de TGP.

Tremurul cauzat de anxietate este cunoscut sub numele de tremur psihogen. Dacă aveți tremur esențial, anxietatea nu este cauza imediată. Dar pacienții care suferă de tulburări psihice pot experimenta o creștere bruscă a tremurului din cauza sentimentelor de anxietate și stres.

Pentru a administra vitamine pentru tremuratul mâinilor este necesar să se stabilească cauza simptomului. De regulă, tremurul fiziologic trece după un anumit timp după odihnă sau o schimbare a situației. Dacă mâinile continuă să tremure, deși au trecut câteva zile după suprasolicitarea fizică, este necesar să urmezi o examinare, conform BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel