Vitamina care te ajută să trăiești mai MULT. Lista alimentelor SIMPLE care ne-o oferă. Este sănătate în farfurie!
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto ilustrativ pexels/ Beneficiile vitaminei A
foto ilustrativ pexels/ Beneficiile vitaminei A
Spune-mi ce mănânci ca să-ți spun cât trăiești! Deși viața ne este impactată de o diversitate de factori, putem să intervenim acolo unde ține de noi: în alimentație! 

Nu a descoperit nimeni elixirul tinereții până acum, dar există o vitamină care ne ajută corpul să se mențină tânăr și ne ajută să ne prelungim viața cu câțiva ani. 

Potrivit unor noi cercetări, o concentrație mare de vitamina A în organism este asociată longevității.

Studiul a fost publicat în jurnalul BioMed Research International, iar cercetătorii au avut sub observație diferite reacții metabolice și antioxidanți comparând prezența lor în organism cu speranța de viață a participanților.

O dietă bogată în alimente care conțin vitamina A poate înlocui suplimentele alimentare.

Astfel, pentru un consum de Vitamina A, trebuie să introducem în alimentație legumele și fructele care sunt o sursă excelentă de carotenoide. Aici vorbim despre: verdețuri, ardei gras, morcov și cartof dulce.

Vitamina A, care este un puternic antioxidant, ajută la:

- păstrarea sănătăţii ochilor, prevenind inflamarea acestora şi reducând riscul apariţiei cataractei și este importantă mai ales pentru vederea în timpul nopţii.

- creşterea imunităţii organismului

- previne uscarea pielii și o păstrează strălucitoare, fără riduri şi alte semne ale îmbătrânirii

- menţine sănătatea părului, danturii şi gingiilor

- luptă cu bacteriile care cauzează acneea.

Care sunt cele mai bogate alimente în vitamina A

1. Ficatul de porc şi vită

Ficatul conţine cantităţi mari de vitamina A şi vitamina B12. Conţinutul crescut de vitamina A este un antioxidant cu un rol important în dezvoltare, întărirea sistemului imunitar, îmbunătăţirea vederii şi a fertilităţii. De asemenea, ficatul este un aliment ideal în prevenirea şi combaterea anemiei şi a oboselii, datorită vitaminelor din complexul B conţinute.

2. Gălbenuşul de ou

Există dovezi că gălbenuşul de ou este o sursă excelentă de carotenoizi – luteină şi zeaxantină – care sunt implicaţi în prevenirea tulburărilor de vedere, precum cataracta şi degenerescenţa maculară cauzată de vârstă, o cauză majoră de orbire în cazul persoanelor în vârstă. De asemenea, gălbenuşul de ou este bogat în acid folic, cu rol  important în dezvoltarea normală a creierului şi menţinerea memoriei.

Vezi lista completă pe DCMEDICAL.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel