Virucid împotriva noului coronavirus, produs în România
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Un virucid care combate COVID-19 este produs în România. Substanţa, produsă la uzinele Chimcomplex, a fost certificată de un laborator internaţional din Polonia. Reprezentanţii companiei au solicitat Ministerului Sănătăţii, completarea avizului de punere pe piaţă, dar încă nu au primit „undă verde”.

Din luna martie, la uzinele Chimcomplex din Vâlcea şi Borzeşti este produs un biocid pe bază de hipoclorit de sodiu cu o concentraţie de 1,25 la sută. Acest dezinfectant, conform Organizaţiei Mondială a Sănătăţii, poate fi folosit ca o soluţie virucidă pentru dezinfecţie şi decontaminare în lupta cu COVID-19. Mii de tone pot fi produse în cele două uzine din România. Pentru 600 de litri de substanţă, de exemplu, plăteşti aproximativ 1150 lei.

„Acesta poate fi utilizat ca atare sau diluat la o concentraţie de 0,5 la sută în condiţii de siguranţă, folosind un echipament de protecţie simplu. Este folosit pentru dezinfecţia suprafeţelor tari, exterioare şi interioare,fiind recomandat pentru mai multe tipuri de materiale, cum ar fi ciment, mozaic, gresia, linoleum”, a spus Armand Spiru, director comercial Chimcomplex.

„Sunt anumite criterii şi sunt anumiţi parametri care trebuie să corespundă. Pe perioada de alertă şi pe perioada de urgenţă, ştiţi, acredităm şi noi dar în special se acreditează de către o comisie de la Ministerul Apărării”, susține ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel