Virgil Popescu: OMV a dat România în judecată pe clauza de preemţiune din legea offshore privind vânzarea gazului din Marea Neagră
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Virgil Popescu: OMV a dat România în judecată pe clauza de preemţiune din legea offshore privind vânzarea gazului din Marea Neagră / Foto: Agerpres
Virgil Popescu: OMV a dat România în judecată pe clauza de preemţiune din legea offshore privind vânzarea gazului din Marea Neagră / Foto: Agerpres
Virgil Popescu susține că OMV a dat România în judecată pe clauza de preemţiune din legea offshore privind vânzarea gazului din Marea Neagră.

Virgil Popescu, fost ministru al Energiei, a declarat că OMV a dat România în judecată pe clauza de preemţiune din legea offshore privind vânzarea gazului din Marea Negră, dar că nu ar avea vreo şansă de a câştiga la Curtea de Arbitraj.

El a precizat că este vorba de articolul 20 care are o clauză de preemţiune, prin care gazul din Marea Neagră va fi oferit spre vânzare statului român şi apoi în afara României. Virgil Popescu a făcut aceste declarații comentând discuţiile care au avut astăzi loc între Guvern şi reprezentanţii OMV.

"E o clauză pe care eu am scris-o în legea offshore, evident discutată în coaliţie cu cei doi preşedinţi, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, cu Kelemen Hunor şi cu liderul minorităţilor, toţi patru semnând legea offshore. (..) Ultima mea discuţie cu ei a fost foarte clară, nu se modifică, premierul de atunci a spus la fel, mă bucur că astăzi în aceeaşi formulă, preşedintele PSD a spus la fel. (...) Nu cred că are vreo şansă de a câştiga la Curtea de Arbitraj, legea offshore este o lege bună, are o clauză de stabilitate foarte clară ", a spus Virgil Popescu în cadrul în emisiunii "Proiect de ţară: România", de la Prima News.

Virgil Popescu: Nu aş spune că trebuie să dăm ceva în schimbul Schengen

Cât despre informațiile care au apărut în presă potrivit cărora Guvernul ar intenționa să negocieze cu OMV pe Schengen, Virgil Popescu a spus: "Eu unul nu aş spune că trebuie să dăm ceva în schimbul Schengen. Nu, este dreptul nostru, al României, să intrăm în Schengen şi ne vom bate şi sunt convins că vom intra la un moment dat.

Am discutat de nenumărate ori la Consiliul pe Energie cu ministra austriacă a energiei care nu este din acelaşi partid cu premierul Nehammer, e de la verzi şi mi-a spus că dânsa şi partidul ei susţine intrarea României în Schengen şi îi pare rău de ceea ce se întâmplă. (...) Probabil acelaşi lucru înseamnă şi diplomaţia eocnomică, a promova interesele statului român. Eu unul nu aş ceda nimic pentru dreptul nostru de a intra în Schengen, este dreptul nostru şi trebuie obţinut", a subliniat Virgil Popescu.

VEZI ȘI: Mizele discuțiilor dintre OMV și Guvern. Se negociază pe aderarea la Schengen? Bogdan Chirieac: Ar fi de-a dreptul un șantaj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel