Virgil Popescu, anunţ despre modificarea legii Offshore
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Legea offshore
Legea offshore
Modificarea Legii Offshore nu se poate face decât în Parlament, prin consens politic, a spus, luni, Virgil Popescu, ministrul interimar al Economiei. Acesta a mai declarat că lucrările din perimetrul Midia sunt în grafic.

Proiectul legii Offshore nu va fi dezbătut de Guvern, ci doar de grupurile politice, în Parlament, a declarat ministrul. „Trebuie să fie o lege unanim acceptată, în aşa fel încât interesul României să primeze”, a spus Popescu. Potrivit acestuia, lucrările Black Sea Oil&Gas din perimetrul Midia din Marea Neagră sunt în grafic, iar primele gaze extrase din acest perimetru vor ajunge pe țărmul României în 2021-2022.

„Vineri am semnat o autorizaţie de construcţie pentru forajele geologice pentru amplasarea conductei în zona Midia pentru perimetrul Black Sea Oil&Gas. Acolo lucrările merg înainte, sunt în grafic şi probabil vom avea în 2021-2022 primele gaze aduse prin acel perimetru pe ţărm”, a precizat ministrul Economiei citat de Mediafax.

Despre situaţia Neptun Deep

Acesta a mai declarat că speră ca în curând să demareze și investițiile în cel mai mare perimetru de explorare şi exploatare a gazelor din Marea Neagră, Neptun Deep.

„Dacă Exxon decide să părăsească acel consorţiu de explorare şi exploatare a gazelor din Marea Neagră, îmi doresc ca Romgaz să facă parte din acel consorţiu, iar consiliul de administraţie al Romgaz a aprobat acest lucru. Urmează negocieri în continuare, vom vedea cum se finalizează, iar dacă se doreşte modificarea legii Offshore, aceasta nu se poate face decât în Parlament prin consens politic”, a explicat ministrul.

Popescu a mai precizat că România are nevoie să aducă gazele din Marea Neagră în circuitul economic.

„Avem nevoie de gaze naturale pentru a realiza acest proces de decarbonizare a României şi a realizare a ţintelor din Green Deal şi, evident, că fără gazul natural al nostru, din Marea Neagră, este foarte greu să ne bazăm pe import”, a afirmat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel