Virgil Popescu, despre Legea off-shore. ”Va fi aprobată mai repede”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Virgil Popescu (Guvernul României)
Virgil Popescu (Guvernul României)
Virgil Popescu este optimist că legea off-shore va fi aprobată în această sesiune parlamentară. 

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a afirmat, la B1TV, că se așteaptă ca în acestă sesiune parlamentară să fie aprobată legea off-shore, subliniind că s-a ajuns la o ”înțelegere” după ce au fost divergențe în privința anumitor taxe. Mai mult, luna viitoare va fi deschisă o sucursală a Romgaz, în zona Caragele, urmând să se dea drumul la investiții pentru exploatarea cât mai rapidă a acestui zăcământ. 

”Romgazul are săpată o sondă de adâncime în zona Caragele, în martie va deschide o sucursală la Caragele, tocmai pentru a da drumul la investiții în zonă, pentru că ne-am propus să exploatăm acest zăcământ, deci este prins în bugetul de venituri și cheltuieli al Romgaz, pe acest an, și acolo va fi unitate de proiect și de implementare pentru a ne focusa pe acea zonă. 

Referitor la Marea Neagră, în sfârșit s-a ajuns la o înțelegere pe un diferent care era vis a vis de anumite taxe care au apărut în timpul negocierilor, s-a acceptat de către partenerul american, de către Exxon, să se preia în cazul în care ar trebui realizată acea tranzacție, între Exxon și Romgaz, a părții Exxon din Marea Neagră. Acest lucru se va finaliza, va fi convocată  Adunarea Generală cu modificările la contractul de achiziție și vom da drumul la această tranzacție. 

Sunt convins că în această sesiune parlamentară vom aproba și Legea off-shore în Parlament astfel încât modificarea legii off-shore să nu mai aducă niciun impediment și să ne apucăm de extragerea gazului”, a declarat Virgil Popescu, la B1TV. 

”Avem foarte mulți bani de finanțare”

Întrebat care ar fi termenul pentru aprobarea legii off-shore, ministrul Popescu a subliniat că este vorba de această sesiune parlamentară, care se termină în iunie. ”Eu cred că o dată ce ajunge în circuitul parlamentar va fi aprobată mai repede. Noi fiind la Guvern și neștiind exact ce se întâmplă, prefer să iau această marjă de timp”, a mai spus Virgil Popescu. 

În ceea ce privește ”eolianul” din Marea Neagră, ministrul a afirmat că există un proiect de lege, care se află la Comisia de Industrii și Servicii, care poate fi modificat, ”altfel venim cu o Ordonanță de Urgență, căci ne trebuie cadrul legislativ să facem eoliană în Marea Neagră. Noi am luat ca bază de plecare proiectul care se găsește la Comisie, dar așa cum este el făcut, nu mai este la nivelul fondurilor pe care le avem acum la Ministerul Energiei. Avem foarte mulți bani de finanțare și modelul de insertizare a fondurilor propus în legislatura trecută nu mai este de actualitate”. 

De altfel, ministrul a subliniat faptul că în programul pentru zona de energie nu este vorba doar de protecția pe un an de zile pentru populație, ci a fost început și un plan de investiții. ”Pe fondul de modernizare au fost depuse proiecte de 2 miliarde de euro, sunt proiectele Complexului Energetic Oltenia, de 1.400 MW de gaze, 600 MW pentru fotovoltaic”, a mai spus ministrul Popescu, la ”Dosar de politician”, de la B1TV. 

Vezi și: Virgil Popescu promite: România nu va avea probleme cu gazele naturale. ”Ne uităm la SUA, la Azerbaidjan”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel