Virgil Musta, veste tristă pentru români: Vor fi impuse din nou RESTRICȚII. Avem deja un plan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Virgil Musta, veste tristă pentru români: Vor fi impuse din nou RESTRICȚII. Avem deja un plan / Foto: Pixabay
Virgil Musta, veste tristă pentru români: Vor fi impuse din nou RESTRICȚII. Avem deja un plan / Foto: Pixabay
Medicul Virgil Musta, de la spitalul Victor Babeș din Timișoara, a declarat că în România ar putea fi impuse noi restricții. 

Medicul Virgil Musta susține că noua variantă Delta a COVID-19 provoacă îngrijorare în rândul experților pentru că este mult mai contagioasă.

“Situația este ușor alarmantă pentru că peste 70 de țări se confruntă cu această tulpină Delta care are o contagiozitate cu 60% mai mare decât contagiozitatea tulpinei engleze, care la rândul ei avea peste 50% contagiozitate peste tulpina din Wuhan. Această tulpină se va transmite mult mai repede decât celelalte. Pe de altă parte se știe că formele clinice sunt mai severe cu această nouă tulpină, iar vaccinarea conferă mai puțină imunitate, astfel dacă pentru vaccinul Pfizer 94% dintre persoanele care s-au vaccinat dobândesc imunitate, în situația tulpinii Delta, doar 88%, același lucru se întâmplă și cu celelalte vaccinuri”,a  declarat medicul Virgil Musta la B1TV.

Nevaccinații, cei mai afectați

Totodată, medicul avertizează că cei mai afectați de această tulpină vor fi cei care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului

“Dacă sunt vaccinați, formele vor fi mai ușoare. Doar că un număr mai mare de persoane care s-au vaccinat riscă să facă boala. Dacă în schimb nu te-ai vaccinat, acolo riscul de a face forme severe este mai mare.”, a precizat Virgil Musta.

Virgil Musta: Noi restricții în România

Întrebat dacă noua variantă ar putea duce la noi restricții, medicul a răspuns:

Probabil în momentul când se va constata că apare tulpina și că se va transmite comunitar și în România vor apărea din nou restricțiile. Avem deja un plan de intrare din nou în alertă în cazul în care apare o nouă tulpină care creează transmitere comunitară. Acest plan presupune ca fiecare instituție să aibă eșalonat care sunt secțiile care vor intra și cum vor intra în funcțiune dacă numărul de cazuri va crește”, a mai spus Virgil Musta.

Reamintim că oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au avertizat luni că "varianta Delta este extrem de contagioasă și cea mai rapidă și mai aptă tulpină de coronavirus de până acum și va „înlătura” persoanele cele mai vulnerabile, în special din zonele cu rate scăzute de vaccinare". Mai multe informații despre acest subiect, găsești AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel