Virgil Musta, avertisment: S-ar putea ca noile tulpini să nu fie doar mai contagioase, ci și mai patogene. Spitalele nu vor face față
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Medicul Virgil Musta avertizează că noile tulpini de coronavirus, pe lângă faptul că sunt mai contagioase, duc și la forme mai severe de boală, lucru care se vede în dinamica internărilor din spitale.

Șeful Secției de boli infecțioase de la Spitalul "Victor Babeș" a afirmat că bătălia nu se câștigă în spital, ci în colectivitate, unde trebuie respectate regulile sanitare în continuare. 

"Se pare ca tulpinile care circulă la ora actuala, în afara faptului că sunt mai contagioase, s-ar putea să fie și mai patogene, ceea ce face ca evoluția unei boli să fie mai rapida spre forme severe, iar cu acest lucru ne confruntăm noi. Bătălia cu acest virus nu se câștiga în spital, se câștigă în colectivitate, în comunitate. Spitalele nu vor face față - nici în țări cu sisteme mai puternice - dacă numărul de cazuri este foarte mare. Noi trebuie să prevenim, să avem grijă ca numărul de cazuri sa nu fie atât de mare ca sistemul de sănătate să nu fie pus sub presiune și să nu fie colapsat", a afirmat Virgil Musta, potrivit Realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel