Virgil Musta anunță COLAPSUL. Semnal de ALARMĂ. "BLOCAJ". "În al 12-lea ceas, oamenii să înțeleagă. NU este de JOACĂ!"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Medicul Virgil Musta, de la Spitalul "Victor Babeș" din Timișoara a vorbit despre scenariile sumbre care pândesc România pentru următoare perioadă, dar și despre situația dramatică de la spitalul din Timișoara.

"Suntem într-o situație foarte dificilă pentru că nu mai avem locuri. Pe pacienții asimptomatici îi trimitem la Spitalul din Lugoj și de astăzi va intra în funcțiune și Spitalul de Dermatologie și în cursul săptămânii urmează să intre și Spitalul Militar în acțiune, iar Terapia Intensiv, în acest moment, este plină. Este o situație foarte dificilă pentru că noi internăm și externăm, dar ritmul de externare nu este la fel cu cel de internare. Dacă va continua avalanșa de cazuri noi vom fi blocați", a declarat Virgil Musta, în direct la B1 TV. 

Scenarii sumbre pentru România. Cât de realistă este cifra dată de specialiști

România este vizată de mai multe scenarii sumbre pentru perioada următoare. Circulă un document al specialiștilor în sănătate care estimează că țara noastră ar putea ajunge la un milion de cazuri active în luna septembrie, dacă oamenii continuă să nu respecte măsurile de protecție. 

"Nu știu dacă cifra este realistă, dar oricum noi am atras atenția încă de două-trei săptămâni că dacă populația nu înțelege să fie responsabilă, să fie solidară, vom intra într-o situație de blocaj a spitalelor și atunci vom lua cursul Italiei, al Franței în care pacienții nu au mai avut unde să se interneze, sistemul de Sănătate fiind colapsat, iar cazurile grave au rămas acasă și au decedat. Sper că totuși, în al 12-lea ceas, oamenii să înțeleagă că nu este de joacă și cele trei măsuri care nu sunt foarte grele", a completat el. 

Revenirea la starea de urgență

"Cei care răspund de sănătatea publică trebuie să găsească niște măsuri optime, în sensul că trebuie să fie un echilibru între măsurile de relaxare și cele de impunere a regulilor, pentru că altfel, cu toții vom avea de suferit. Poate trebuie la un moment dat să ajungem la o stare de urgență, chiar nu știu, pentru că nu este domeniul meu de expertiză", a adăugat medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel