Virgil Enătescu, un GENIU al medicinei din România, a murit. "A fost un arhitect mondial, plin de glorie"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Veste teribilă pentru lumea medicinei. Dr. Virgil Enătescu a decedat joi, 22 octombrie, la vârsta de 79 de ani. 

Academicianul Dr. Virgil Enătescu a fost inclus în cartea ”500 Greatest Geniuses of the 21st Century” și era unul dintre cei mai cunoscuţi medici psihiatri din țara noastră. Alin Leș, un alt psiholog de renume din România, și-a exprimat regretul pierderii colegului său.

"Aflu că a încetat din viață psihiatrul de renume mondial, academicianul Virgil Enătescu. În top 500 genii la nivel mondial, domnia sa a înființat psihiatria cibernetică și deținea 8 brevete de invenție + 2 certificate de inovator recunoscute internațional. Era admirat și invitat la toate conferințele profesionale cu miză. A fost un arhitect mondial, plin de glorie în străinătate, nu atât cât ar fi meritat în România. Pentru contribuțiile sale naționale și internaționale, cineva ar trebui să facă demersurile necesare pentru ca un spital, o stradă, un centru de sănătate mentală etc., să-i poarte numele. În cărțile mele, are locul său binemeritat, pentru că a știut să fie un mentor, prin lipsă și prezență.

În poză mă aflam la Satu Mare, unde profesa în privat, în cadrul unei clinici. Era în 2013, iar eu mă deplasam special de la Sibiu să mă întâlnesc cu dumnealui. Avea în mâini „Tratat de psihopatologia patimii”, cartea mea la care lucram încă din acea perioadă. M-a asemuit, pentru stil și gândire, cu Jacques Lacan, ceea ce m-a onorat; i-am spus că e prea mult pentru mine, dar știam că, din partea dumnealui, complimentele n-au fost niciodată gratuite. Era mândru că eram oșan, soția dumnealui - Maria - fiind oșancă. „Domnule Leș, vă spun sincer că dacă n-ar fi fost soția mea, Maria, n-aș fi fost unde am ajuns”. Orice om citav la minte prinde ideea și înțelege că sacrificiul suprem e în doi.

Admirația noastră a fost reciprocă și sinceră.
Să ne revedem în Rai, Maestre!

P.S. Psihanalitic, inconștient, recunoștința mea se observă din inima construită la nivelul degetelor.", a scris Alin Leș pe pagina sa de Facebook.

Aflu că a încetat din viață psihiatrul de renume mondial, academicianul Virgil Enătescu. În top 500 genii la nivel...

Publicată de Alin Leș pe Joi, 22 octombrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel